Írjon nekünk

Hírzóna

Bűnmegelőzés turistáknak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Négynyelvű (magyar, angol, szerb, román) kiadvánnyal segíti a megyébe látogató magyar és külföldi vendégeket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Szeged és Térsége Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült füzetben a turisták a legfontosabb bűnmegelőzési és közlekedési tudnivalók mellett a megyeszékhely parkolási rendjével kapcsolatos információkat és a baj esetén hívható telefonszámokat is megtalálják – tájékoztat a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A Tourist Police harmadik kiadását átdolgozták a szerkesztők, így színesebbé és még informatívabbá vált.
Csongrád megye, Szeged város területi elhelyezkedése, egyéb kedvező földrajzi adottsága, számtalan nyári kulturális programja évről-évre jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz a térségbe. Emellett jelentős tranzitforgalom bonyolódik a határok irányába a megyét átszelő két nemzetközi főútvonalon, amelyeken a nyári szabadságolások időintervallumában fokozott járműmennyiséggel kell számolni. Mindezekre figyelemmel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Szeged és Térsége Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács támogatásával ebben az esztendőben is elkészítette – immár hagyományos – négynyelvű Tourist Police kiadványát. A brosúrák idén is, immár harmadjára 36 000 példányszámban készültek el: angol, szerb, román és magyar nyelven.

A Bárka füzetek bűnmegelőzési kiadvány sorozatában megjelent „Tourist Police” tartalmazza mindazon legfontosabb bűnmegelőzési és közlekedési tudnivalókat, valamint a város területén érvényben lévő parkolási renddel kapcsolatos információkat, amelyekre egy pihenni, nyaralni vágyó turistának leginkább szüksége van, szüksége lehet. Egy ilyen információs füzet akkor tölti be leginkább és legjobban funkcióját, ha közvetlenül el tud jutni az úgynevezett célközönséghez. Ennek érdekében ebben az évben, a Széchenyi téri Információs Pont mellett, a kiemelt rendezvényeken, strandokon, szállodákban is hozzá lehet jutni, ugyanakkor a Szegedi Rendőrkapitányság és a SZEPARK közterületen szolgálatot ellátó kollégái is terjesztik. Figyelemmel a jelentős számú tranzitforgalomra, a Szegedi és Nagylaki Határrendészeti kirendeltségre is jelentősebb darabszámú brosúra kerül.

A Csongrád megyében szolgálatot ellátó rendőrök ezzel is igyekeznek a határainkon kívülről és belülről idelátogatókat „szolgálni és védeni”, óvni személyi és anyagi biztonságukat.

Kommentek

Hírzóna

Hollik: A kormány tiszteli és megbecsüli az időseket

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A közfoglalkoztatottak 54 ezer forintos egyszeri pluszjuttatást kapnak.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kopasz Bálint és Lucz Dóra döntős, újabb négy kvótaszerzési esély elszállt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A pénteki versenynap programja öt olimpiai szám középfutamaival zárult a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, a magyar egységek közül kettőnek – a kajakos Kopasz Bálintnak és Lucz Dórának – sikerült beverekednie magát a szombati döntőbe. Férfi K-1 200 és C-2 1000 méteren, valamint női C-1 200 méteren a hazaiak ezen a vb-n nem szereznek tokiói […]

Tovább olvasom

Hírzóna

Százötvenezredik ügyfelét fogadta a csongrádi kormányablak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az integrált ügyfélszolgálat 2015 márciusában kezdte meg a működését a járásszékhelyen.

Tovább olvasom

Aktuál