Bulvár

Bűnmegelőzés turistáknak

Bűnmegelőzés turistáknak

2010. június 28., hétfő
Bűnmegelőzés turistáknak

Négynyelvű (magyar, angol, szerb, román) kiadvánnyal segíti a megyébe látogató magyar és külföldi vendégeket a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A Szeged és Térsége Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács támogatásával készült füzetben a turisták a legfontosabb bűnmegelőzési és közlekedési tudnivalók mellett a megyeszékhely parkolási rendjével kapcsolatos információkat és a baj esetén hívható telefonszámokat is megtalálják - tájékoztat a megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A

Tourist Police

harmadik kiadását átdolgozták a szerkesztők, így színesebbé és még informatívabbá vált. Csongrád megye, Szeged város területi elhelyezkedése, egyéb kedvező földrajzi adottsága, számtalan nyári kulturális programja évről-évre jelentős számú hazai és külföldi turistát vonz a térségbe. Emellett jelentős tranzitforgalom bonyolódik a határok irányába a megyét átszelő két nemzetközi főútvonalon, amelyeken a nyári szabadságolások időintervallumában fokozott járműmennyiséggel kell számolni. Mindezekre figyelemmel a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Szeged és Térsége Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Tanács támogatásával ebben az esztendőben is elkészítette - immár hagyományos - négynyelvű Tourist Police kiadványát. A brosúrák idén is, immár harmadjára 36 000 példányszámban készültek el: angol, szerb, román és magyar nyelven. A Bárka füzetek bűnmegelőzési kiadvány sorozatában megjelent „Tourist Police” tartalmazza mindazon legfontosabb bűnmegelőzési és közlekedési tudnivalókat, valamint a város területén érvényben lévő parkolási renddel kapcsolatos információkat, amelyekre egy pihenni, nyaralni vágyó turistának leginkább szüksége van, szüksége lehet. Egy ilyen információs füzet akkor tölti be leginkább és legjobban funkcióját, ha közvetlenül el tud jutni az úgynevezett célközönséghez. Ennek érdekében ebben az évben, a Széchenyi téri Információs Pont mellett, a kiemelt rendezvényeken, strandokon, szállodákban is hozzá lehet jutni, ugyanakkor a Szegedi Rendőrkapitányság és a SZEPARK közterületen szolgálatot ellátó kollégái is terjesztik. Figyelemmel a jelentős számú tranzitforgalomra, a Szegedi és Nagylaki Határrendészeti kirendeltségre is jelentősebb darabszámú brosúra kerül. A Csongrád megyében szolgálatot ellátó rendőrök ezzel is igyekeznek a határainkon kívülről és belülről idelátogatókat „szolgálni és védeni”, óvni személyi és anyagi biztonságukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.