Közélet

B. Nagy László a Fidesz polgármesterjelöltje + FOTÓK

B. Nagy László a Fidesz polgármesterjelöltje + FOTÓK

2010. június 10., csütörtök
B. Nagy László a Fidesz polgármesterjelöltje + FOTÓK

Soha nem látott egység a szegedi Fideszben

B. Nagy László országgyűlési képviselő lesz a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje az őszi önkormányzati választáson a párt helyi szervezetének döntése értelmében- jelentették be a szegedi csoport gyűlését követően csütörtök este a Megyeházán.B. Nagy Lászlót mintegy 95 százalékos arányban szavazta meg a párt szegedi szervezete. A szavazáson a jelen lévő 147 tagból 140-en adták le voksukat, ebből 133 igen mellé 7 nem érkezett - ez 95 százalékos támogatást jelent! A polgármesterjelölt megköszönte a támogatást, röviden beszélt életútjáról, majd pedig sajtótájékoztatót tartott.

B. Nagy: "Pénzügyi szakemberként kivezetem Szegedet a válságból"

B. Nagy László 52 éves, szegedi születésű mérnök és pénzügyi szakember, a Fidesz országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának tagja. Jelölését követően a következőket mondta: "A következő hónapok célja számomra az, hogy meggyőzzem a szegedieket, gyökeres változásra van szükség a városban is. Magam mögött tudhatom a kormányzó párt támogatását, így a munkám és támogatásuk garancia a pozitív fordulatra. Az elmúlt 8 évben Botka László polgármester közel négyszeresére növelte a város adósságállományát, ami súlyos teher a Szegeden élők számára. Munkahelyeket kell teremteni, meg kell védeni a szocialista kormányzat tevékenysége következtében kiszolgáltatott helyzetbe került családokat, és a válságban lévő Szegedet fejlődő pályára kell állítani. Pénzügyi szakemberként Szegedet is ki tudom vezetni a krízisből." A polgármesterjelölt kifejtette, az országgyűlési választások eredményei alapján is hisz benne, Botka László legyőzhető, másképpen nem is vállalta volna a megbízatást. "Tisztességes versenyben szeretném legyőzni Botka Lászlót, akit nem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekintek. Győzni fogok, azért is álltam az általam nagyra tartott és kedvelt emberek élére. Nagy megtiszteltetést és felelősséget jelent számomra a jelöltség, mindent megteszek, hogy megháláljam a bizalmat" - fejtette ki.

Már júniusban nyilvánossá válhat a jelölt programja

Különböző civil szervezetek, polgári körök, társadalmi csoportok, egyetemhez kötődő műhelyek a jelölt személyes megbízására már hónapok óta dolgoznak azon a programon, melynek elemeit B. Nagy László két-három héten belül tervez a szegediek elé tárni. Gyimesi Lászlótól, a Fidesz szegedi elnökétől megtudtuk: a párt országos választmányának határozata értelmében a polgármesterjelölt személyére a helyi szervezet elnöksége tesz javaslatot. Erről a helyi csoport határoz - így történt csütörtökön Szegeden is. A döntéssel szemben elviekben az országos választmány elnöksége bír vétójoggal. "Olyan jelöltet kerestünk és találtunk is, aki mind az országos vezetés, mind a helyi tagság számára elfogadható s támogatható, s aki a szegedi polgárok számára is támogatható lesz" - nyilatkozta portálunknak az elnök. B. Nagy László polgármesterjelölttel készített interjúnkat péntek reggel olvashatják majd a SZEGEDma.hu-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.