Közélet

Az MSZP a szegedi lézerközpontról kérdezett

Az MSZP a szegedi lézerközpontról kérdezett

2010. június 15., kedd
Az MSZP a szegedi lézerközpontról kérdezett
Botka László (MSZP) hétfőn a parlamenti interpellációk között a szegedi lézerközpontról kérdezett. Felidézte, hogy Szegeden épülhet meg az új európai kutatóközpont. Mint mondta, ez a létesítmény benne van abban a tervezett 44 európai tudományos központ között, mely azt célozza, hogy az Unió és Európa versenyképessége javuljon.

A szegedi polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy komoly kötelezettségvállalások vannak a lézer megépítésére, 2015-ig a beruházás első ütemét meg kell valósítani. A szocialista képviselő azt kérdezte, hogy a kormány miként támogatja az új lézerközpont megépítését.

Fónagy János

államtitkár azt válaszolta: a kormány kiemelt célja a kutatásfejlesztés és az innováció támogatása. Hozzátette: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatja a foglalkoztatottságot növelő regionális kezdeményezéseket, a szegedi lézerközpont projektje eddig még semmilyen késedelmet nem szenvedett. Hangsúlyozta azonban: az egész projekttel kapcsolatban problémaként jelentkezik, hogy az előkészítési szakaszban meghatározott feladatok és ütemtervek a konzorcium jelenlegi megállapodásai alapján reálisan nem teljesíthetőek. Kiemelte: a szegedi beruházás beleillik a kormány programjába, azonban ezt a projektet is megvizsgálják. A képviselő a választ elfogadta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.