Gazdaság

A 79-es váltja a Cora ingyenes buszjáratát

A 79-es váltja a Cora ingyenes buszjáratát

2010. június 25., péntek
A 79-es váltja a Cora ingyenes buszjáratát

Július 1-jétől megszűnik a Cora ingyenes járata, funkcióját a 79-es helyi járat - útvonalának módosításával - veszi át - tájékoztat a Cora közleménye.

A szegedi Cora áruház több mint 10 éve, 1999-es nyitása óta egyedüliként finanszírozza azt a buszjáratot, amely a bevásárlóközpont és a butiksorán működő üzletek vásárlóinak és dolgozóinak biztosít ingyenes utazási lehetőséget. A kereskedelmi övezet folyamatos fejlődése, az itt működő egyéb kereskedelmi, ipari létesítmények illetve diáklakások létesítése kapcsán jogosan vetődik fel, hogy a tömegközlekedés megoldása ne kizárólag a Cora feladata legyen. Az évek során az autóbusz üzemeltetési költségei is folyamatosan növekedtek, amelyet az áruház már nem tud egyedül felvállalni. Ennek alapján 2010. július 1-től a Cora ingyenes járatot megszüntetik. Az utazóközönség igényeinek megfelelően egyeztetést kezdeményeztek Szeged M.J.V. Önkormányzatával és a szomszédos kereskedelmi egységek vezetőivel a 79-es helyi járat útvonal módosításáról és sűrítéséről. Ennek következtében július 1-től a 79-es járat betér a Cora áruházhoz a város felé vezető irányban is. Az új menetrendből adódó többletköltséget a Cora egyedül magára vállalta. A járat sűrítése további egyeztetéseket igényel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.