Közélet

„Budi-Büfé” és egyéb „létrontások” a Jókai utcában

„Budi-Büfé” és egyéb „létrontások” a Jókai utcában

2010. június 7., hétfő
„Budi-Büfé” és egyéb „létrontások” a Jókai utcában
A Nagyáruház épülete, a Jókai utca 7. szám alatti szocreál monstrum lakói fejezték ki napokban tiltakozásukat az éjszakai randalírozások, főleg a közeli WC-ből lett éjjel-nappali büfé köré gyűlő duhaj fiatalok hangoskodásai és egyéb kellemetlenségek miatt.

Az Élhető és Lakható Belvárosért Mozgalom képviselője,

Makovi Mária

portálunknak elmondta, hogy a nagy lakóházban élő mintegy kétszáz lakónak a mindennapjait „mérgezi” az állandó éjszakai dorbézolás, ami főleg az éjjel-nappali büféhez éjszakánként betérő fiatalok számlájára írható. A mozgalom szóvivője szerint a nyilvános WC-k megszűnésével (a büfé épülete is mosdó volt egykor) például állandó probléma, hogy a ház udvarát, oldalát használják a fiatalok „mosdóként”, nem beszélve a hangos dorbézolásról. A helyszínen tartott fórumon az üzlet tulajdonosa Makovi elmondása szerint együttműködéséről biztosította a lakókat. Felvetette például, hogy rendőri segítséget hív, ha problémát észlelnek. De a lakóknak más gondjaik is vannak az épülettel kapcsolatban. Nem tudják például, hogy milyen a lakóház állaga, ezért kérik az IKV szakembereit, végezzenek egy átfogó átvilágítást is, hiszen több területen észleltek életveszélyes állapotokat is.

Balla Béla,

az IKV képviselője hosszasan beszélt, és a problémák súlyosságára és mennyiségére hivatkozva kérte a lakókat, hogy juttassák el levelüket az IKV-hoz, és intézkedni fognak, a felvetések súlyosságát figyelembe véve, szervezett munkafolyamatot állítanak fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.