Közélet

A Vona Gáborral szembeni feljelentés megérkezett a BRFK-ra

A Vona Gáborral szembeni feljelentés megérkezett a BRFK-ra

2010. május 23., vasárnap
A Vona Gáborral szembeni feljelentés megérkezett a BRFK-ra

Miután a parlament alakuló ülésén a betiltott Magyar Gárda mellényében tette le az esküt Vona Gábor, az igazságügyi miniszter feljelentette. A stop.hu arról számolt be, hogy a feljelentés megérkezett a rendőrségre, és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megindítja az eljárást Vona ellen.

A hatályos jogszabályok a pártelnök szabálysértést követett el, ám védi mentelmi joga, így az eljárás során a rendőrség kérésére a legfőbb ügyész benyújt egy indítványt az országgyűlés elnökéhez, majd a mentelmi bizottsága dönt arról, hogy felfüggeszti-e a képviselő mentelmi jogát. Az eljárás

Vona

ellen csak azt követően indulhat, illetve akkor, ha lemond mentelmi jogáról. A pártelnök korábban úgy nyilatkozott, hogy nem fog mentelmi joga mögé bújni és ha kell, aláveti magát az eljárásnak.

További részleteket a stop.hu-n olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.