Közélet

Varga: júniusban részjelentést tesz a gazdasági tényfeltáró bizottság

Varga: júniusban részjelentést tesz a gazdasági tényfeltáró bizottság

2010. május 27., csütörtök
Varga: júniusban részjelentést tesz a gazdasági tényfeltáró bizottság

A gazdasági tényfeltáró bizottság igyekszik június első hetében végezni az adatok feldolgozásával, valamint ezzel egy időben egy olyan részjelentés is elkészülhet, ami tartalmazza a fő irányvonalakat és számot ad a legfontosabb „csontvázakról” A teljes elemzés augusztus végére készül el – jelentette ki a Lánchíd Rádiónak adott interjújában Varga Mihály.

A Fidesz által létrehozott gazdasági tényfeltáró bizottság elnöke hangsúlyozta: minden olyan dokumentumot, ami beszerezhető, nyilvánosan elérhető és valamilyen gazdasági, államháztartási tényre utal, összegyűjtik, feldolgozzák, elemzik és megpróbálják belesűríteni a jelentésbe. Így az magába foglalja majd a gazdaság helyzetét, az adózás és járulékfizetés tendenciáit, valamint a devizahitelesek problémáját.

Varga Mihály

szerint a költségvetéshez is hozzá kell majd nyúlni. Példaként a kórházak helyzetét emelte ki: ha év közben nem kapnak segítséget, akkor be fognak zárni, „össze fognak dőlni”, hiszen már százmilliós nagyságrendű adósságot halmoztak fel. További részleteket

a Lánchíd Rádió honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.