Sport

Tóth János-emléktornát rendeztek Sándorfalván

Tóth János-emléktornát rendeztek Sándorfalván

2010. május 6., csütörtök
Tóth János-emléktornát rendeztek Sándorfalván
Immár 13. alkalommal rendeztek utánpótlás labdarúgótornát a tragikus körülmények között elhunyt Tóth János emlékére.Tóth János, vagy ahogy játékostársai nevezték: „Kistót”, 1978-tól volt igazolt játékosa a sándorfalvi labdarúgócsapatnak. Végigjárta a szamárlétrát a kölyök csapattól a felnőttig. Közben rövid kitérőt tett a Szegedi Dózsa Ifjúsági Csapatánál. Visszatérve Sándorfalvára nagy lelkesedéssel vetette be magát a fociéletbe. Tagja volt a Megyei II. osztályú bajnokcsapatnak, mely 1985-ben verekedte magát vissza a Megye I.-be. Labdarúgó pályafutása haláláig, 1997. május 1-éig tartott. A Csongrád Megyei I. osztályú bajnokságban, nem kis részben neki is köszönhetően csapatunk volt ezüst és bronzérmes is. A focit nemcsak szerette, de áldozott is érte. Anyagilag is támogatta csapatát és az utánpótlást is. Tragikusan fiatalon, 28 évesen ragadta el tőlünk a halál. Egy vasárnapi mérkőzés után, 1997. május 1-jén, munkába sietve szenvedett autóbalesetet. Halálát követően minden évben megrendezik az emlékének szóló labdarúgótornát. Kezdetben a volt játékostársak közreműködésével felnőtt kispályás labdarúgótornákat szerveztek, majd a szervezők elérkezettnek érezték az időt arra, hogy „jöjjenek a fiatalok”, és legyen utánpótlástorna. Így 2005-től kezdődően már csak a gyerekeknek szervezték meg az emléktornát egy-egy felnőtt bemutató mérkőzés mellett. Időközben a rendezvény városi eseménnyé nőtte ki magát. Ez évtől a szervezés már városi keretek között folyt. A kezdeti 4 csapattól eljutottak a 2010-es évben a 10 csapatos létszámig. Sőt, az utánpótlástorna már nemzetközivé vált, hisz rendszeres résztvevő az Arad és a Szabadka csapata. A kezdetben környékbeli csapatok mellé csatlakozott a Vasas csapata is. Tóth János barátainak további célja, hogy a torna rangját emelve minél több határmenti, budapesti és helyi csapat részvételével olyan utánpótlástornát rendezzenek, amely biztosítja a tehetségek kiválasztásának terepét is. A XIII. Tóth János labdarúgó utánpótlástornát két korosztályban rendezték meg:

Eredmények:

U-15 korosztály: 1. UTA Arad 2. Sándorfalva SK 3. Kistelek 4. Zsombó U-11 korosztály: 1. Vasas 2. UTA Arad 3. Szabadka 4. Sándorfalva 5. Kistelek 6. Rendőr TE

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.