Sport

Szegedi Nagy Sportágválasztó: óriási siker a premieren

Szegedi Nagy Sportágválasztó: óriási siker a premieren

2010. május 9., vasárnap
Szegedi Nagy Sportágválasztó: óriási siker a premieren

Néhány nappal ezelőtt még, mondhatni, egyforma volt bizakodás, a bizonytalanság és a kiszámíthatatlanság. Szegeden került sor a már két és féléves múltra visszatekintő Nagy Sportágválasztó első nem budapesti, s idei első rendezvényére. Az előjelek ugyan kimondottan kedvezőtlenek voltak, mert még a péntek-szombati eseményt megelőző éjszakán is ömlött az eső, a nyitányra minden jótékony fordulatot vett, s aztán szinte pontosan a „záróráig” kegyes volt az időjárás a „sportétvágygerjesztő” vidéki premierje számára.

Ami a legfontosabb: 49 sportágban 61 klub, egyesület mutatkozott be az összesen 5672 látogató előtt a két nap során az újszegedi Kisstadionban és sportuszodában. A legnagyobb közönségsikert, természetesen, azok a sportágak aratták, amelyek Szegeden különösen népszerűek: a kajak-kenu, a kézi- és kosárlabda, de a gyerekek számára roppant vonzóak voltak a küzdősportok, a tradicionálisak (cselgáncs, birkózás), s a távol-keletiek is. Mindenki - tehát maguk az érintettek, a gyerekek, de a szülők és a sportági szakemberek, edzők is - azt hangsúlyozták pótolhatatlan előnyként, hogy minden érdeklődő testközelből ismerkedhetett a neki tetsző sportággal, azonnal kipróbálhatta szimpátiája „tárgyát”, s ha úgy adódott, rögtön pontos útbaigazítást kapott: hol, mikor, kit kell keresnie, ha nem csak átmeneti, egyszeri kísérletre gondol. Sokat számított - bár egyébként sem ült le soha egy percre sem a népünnepély jellegű hangulat -, hogy sztárok, olimpiai és világbajnokok egész sora tette még színesebbé a programot. Íme a „vonzerők” névsora, a teljesség igénye nélkül:

Janics Natasa, Pulai Imre, Wichmann Tamás, Vajda Attila, Szilágyi Áron, Kökény Bea, Kovács Antal, Biatovszky Mira, Lajtos Szandra, Vass Dóra, Belicza Béla, Peterdi Imre

, de említhetnénk a teniszben jeleskedő népszerű szegedi színművészt,

Székhelyi Józsefet

is. Mindent egybevetve: máris megállapítható, hogy érdemes volt országossá bővíteni a 2007 ősszel indult kezdeményezést, határozottan van jövője a Nagy Sportágválasztónak, s derűlátóan várhatjuk a folytatást. Idén - legközelebb május 14-15-én Budapesten - még 16 hasonló eseményre kerül sor, részben ebben a hónapban, részben majd ősszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.