Gazdaság

Reális forráselosztás a vállalkozások sikeréért

Reális forráselosztás a vállalkozások sikeréért

2010. május 11., kedd
Reális forráselosztás a vállalkozások sikeréért

Kizárólag akkor képesek megújulni és sikertörténetet írni a vállalkozások, ha a gazdasági környezet nyugodt és megfelelőek a pályázati kiírások – régiós innovációs kulcsszereplőkkel készült mélyinterjúk alapján ezek (lennének) a legfontosabb serkentő tényezők a dél-alföldi régió gazdaságában - tájékoztat közleményében a NOS-SZEGED Kft.

Sok ponton összecsengenek a friss kutatás eredményei az OECD 2009-es Innovációpolitikai országtanulmányának innovációs pozitívumokról és negatívumokról szóló, külső és pártatlan kijelentéseivel: jó színvonalú a kutatási teljesítmény és viszonylag magas a kutatási termelékenység, régiónkban is. Míg az OECD-tanulmány szerint szilárd jogszabályi alapokon nyugszik Magyarországon az innováció, a régiós válaszadók köre jóval kevésbé optimista. A K+F-fel, innovációval foglalkozó szakemberek, köztük a klaszterek képviselői a reális forráselosztást, a bizalmat, az együttműködő képességet, a megfelelő vállalati kultúrát tartják általánosságban innovációs szempontból serkentő hatásúnak, és úgy nyilatkoztak, hogy hiteles ország- és vállalatvezetés valamint kiszámíthatóság kell az új piacképes termékek létrehozásához. A teljes ingyenes tanulmány letölthető itt:

www.nosszeged.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.