Írjon nekünk

Bulvár

Parkolási tábla nélkül büntetett az SZKT

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Elmarasztalták a céget

Szegeden a Tímár utcában nincs kihelyezve olyan tábla, mely az autósokat arra figyelmeztetné, hogy ott a parkolás díjfizetéshez kötött, mégis büntettek. Az ügy a városi bíróságon kötött ki, és a Szegedi Közlekedési Kft.-t (SZKT) elmarasztalták.

A Tímár utca a Munkácsy utcát és a Római körutat köti össze, ott parkolt a megbírságolt autós még 2008-ban. A Szegedi Városi Bíróság előtt az SZKT parkolási pótdíj megfizetése iránt indított eljárást, mely során több hiányosságot és hibát feltártak. Klincsik Melinda ügyvéd lapunknak elmondta, hogy a Római körút felől van parkolási zónát jelző tábla, továbbá egy várakozni tilos jelzés is. Ez az első ellentmondás, hiszen ahol a KRESZ tiltja a várakozást, ott nem lehet parkolni!

„Egymásnak ellentmondó közúti jelzések együttes alkalmazása nem lehetséges, jogszabályba ütközik” – magyarázta az ügyvéd.

Ügyfele a Munkácsy utca felől haladt a körút irányába, majd leparkolt, ám sem a Munkácsyn, sem a Szent Miklós utcánál, sem pedig a Tímár utca előtt parkolási zónát jelző tábla nem volt kihelyezve, ennek ellenére büntették meg. „A parkolási övezetet jelző tábla hiányában ingyenes zónának kell tekinteni a területet” – mondta el Klincsik Melinda.

A Római körút sarkán lévő táblát ugyanis csak akkor veszi észre az autós, ha abból az irányból érkezik a kis utcába.

„A Munkácsy utca felől megközelítve, a Tímár utcában a parkolás ingyenes mind a mai napig, a Római körút felől pedig az ellentmondásos tábla jogszabályellenes” – összegezte az ügyvédnő.

A helyszíni szemlén egyébként az SZKT jogi képviselője is elismerte a hiányosságokat, illetve a hibát. Klincsik Melinda lapunknak elárulta, a társaság azzal védekezett az eljárás alatt, hogy nem az ő kötelezettségük a táblák kihelyezése, ők arra jogosultak, hogy eljárjanak a parkolási díjak beszedésében, illetve a bíróság előtti érvényesítésben.

Ezt erősítette meg a Helyi Témának Dózsa Gábor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója is. „Az ügyben társaságunk tudomásul veszi a bíróság döntését, és az abban foglaltaknak megfelelően jár el.” Hozzátette: a közutakra a táblák kihelyezése és eltávolítása hatósági jogkör, ezekről nem az SZKT dönt.

Nem ez az első és egyetlen eset, hogy a gyanútlan autóst megbüntetik Szegeden, ugyanis több helyen találhatóak megtévesztő táblák. Porteleki János nemrégiben arról számolt be, hogy az ő kocsiját azért vitte el a “lopós autó”, mert a parkoló övezetet jelző tábla után nyugodtan megállt, miközben záróvonal volt felfestve, így az ő járművét kikerülő sofőrök megszegték a KRESZ-t. Felkereste a parkoló céget is, ahol azt mondták neki, hogy a kihelyezett tábla tájékoztató jellegű…


Tímár utca nagyobb térképen való megjelenítése

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle.

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál