Négyszer „szakadt” az FK-háló: elúszott a nagy hal

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kék-feketék már régen fenik a fogukat egy „nagy halra” a megyei futball II. osztályának küzdelmeiben. Sajnos a háló ezúttal – négyszer is – kiszakadt, s így elúszott az üllési cápa. A második helyezett gárdától 2-4 arányú vereséget szenvedett az FK 1899 Szeged csapata.

Érdekes helyzetbe került a Szeged. Egymás után játszik a tabella jelenlegi első két helyezettjével, akik között minimális a számbeli különbség. Így akár “királycsináló” is lehet a szurkolók csapata. A mérkőzés előtt az Üllés LC 3 ponttal volt mindössze lemarad az 55 pontos első helyezett Baks KSE mögött. Az FK 30 pontjával a középmezőnyben, az 5. helyen tanyázott, ám iparkodni kell, hiszen csak 4 pontra van a Homokháti csoport alsó harmadától – bár a kiesőzónától biztos távolságra.

Az idei szezonban csak az Üllést és a jövő heti ellenfelet, a Baksot nem tudta megverni a Hüvös-alakulat. Az Üllés megint kemény diónak bizonyult. Megérdemelten vitte el a számukra nagyon fontos három pontot a vendégcsapat. A hazai oldalról kevés ellenállás mutatkozott, kissé motiválatlannak tűnt a társaság. Az üllésiek annyit adtak ki magukból, amennyi a biztos győzelemhez elégnek bizonyult. Taktikusabb, technikásabb és érettebb futballt játszottak. Hiába volt többet a labda a kék-feketéknél, ezen a mérkőzésen meddőnek bizonyult a mezőnyjáték. A krónikához tartozik még, hogy Bakos Roland személyében egy 17 éves fiatal játékos mutatkozott be kék-fekete szerelésben.

Hüvös Gábor múlt héten megfogalmazott célja, miszerint jó volna végre egy nagy halat elkapni, egyelőre várat magára. Erre a következő fordulóban nyílhat lehetőség.

Mivel a Baks a Szatymaz ellen elszenvedte első vereségét a szezonban, az Üllés ezzel a győzelemmel pontazonosságba került a Bakssal, amely csak a jobb gólkülönbségének köszönheti vezető pozícióját. A következő fordulóban az FK a Bakssal csatázik, ha a kék-feketéknek sikerül pontot rabolniuk az éllovastól, akkor komoly fordulat következhet be a bajnoki címért vívott küzdelemben…

A labdarúgó megyei II. osztály Homokháti csoport 24. fordulójában:

FK 1899 Szeged – Üllés LC 2-4 (1-3).
Szeged,100 néző, vezette: Tóth G.
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Burzon, dr. Havas (Becsei 82′), Hüvös, Fodor L., Bakos (Joszt 46′), Lednitzky (Halász 77′), Juhász (Majoros 74′), Ács, Turján, Túróczi (Nagy V. 70′). Játékosedző: Hüvös Gábor.
Üllés: Bazsó J. – Bozsity, Bazsó F., Ottlik (Veres 68′), Csányi, Fődi, Mihalkó, Domonkos, Tari, Kormos, Sárközi (Ferenczi 55′). Edző: Ottlik Sándor.
Gólszerzők: Juhász, Majoros illetve Domonkos (2), Mihalkó, Tari.
Sárga lap: Joszt.
Jók: Brunczvik, Fodor L., Turján ill. Bazsó J., Ottlik, Csányi, Mihalkó.

Hüvös Gábor: “Papírforma eredmény született. Ha koncentráltabbak vagyunk, nagyobb odafigyeléssel, jobb összeállításban másként alakulhatott volna a mérkőzés. Ha jövőre még egy osztályban küzdünk, ígérjük megszorítjuk az Üllést, sőt…”

Ifjúsági mérkőzésen: FK 1899 Szeged – Üllés 0-1

Előző sztori

Labdarúgás: a hétvégi megyei eredmények + TABELLÁK

Következő sztori

Három magyar énekes jutott az Armel-operaverseny döntőjébe