Sport

Megszenvedett a HFC a SZVSE ellen + FOTÓK

Megszenvedett a HFC a SZVSE ellen + FOTÓK

2010. május 5., szerda
Megszenvedett a HFC a SZVSE ellen + FOTÓK
Két tizenegyes és egy kiállítás is segítette a Hódmezővásárhelyi FC gárdáját a SZVSE-Gyálarét otthonában a magyar kupa selejtezőjében. Az NB III-as alakulat nehezen boldogult a lelkes vasutasokkal. Meglepetésre készült a megyei I. osztály élmezőnyéhez tartozó SZVSE-Gyálarét az NB III-as Hódmezővásárhelyi FC ellen szerdán, a házigazdák mindenképpen meg akarták szorítani az esélyesebb ellenfelet, de titkon talán arról is álmodtak, igazi kupabravúrral az országos főtáblára tudják verekedni magukat. Új edzővel állt ki a találkozóra a hazai csapat, hiszen a Tápéra távozott Kozma Zoltán helyét a vezetőség döntése értelmében a szezon hátralévő részére az ifjúsági gárda mestere, Fülöp László vette át. Hegyesiék pedig nemcsak fogadkoztak, hanem valóban bátran neki is mentek a Vásárhelynek. Völgyi Roland büntetőből szerzett góljával a vezetést is sikerült megszerezniük, ám még az első félidőben egyenlítettek a vendégek, Sipos Zoltán ugyancsak tizenegyesből volt eredményes. (A vasutasok erősen vitatták a játékvezetői ítélet jogosságát.) Remek iramú, küzdelmes meccset láthattak a nézők, a szegediek egyenrangú partnerei voltak a nagyobb játékerőt képviselő HFC-nek, a nagyobb helyzetek talán előttük adódtak a szünetig. Fordulást követően azonban emberelőnybe került a Vásárhely, miután Lajkó Ádámot zuhanyozni küldte a bíró. Néhány perccel később újabb tizenegyeshez jutott a vendégcsapat (ezzel a döntéssel sem értett egyet a vasutasok kispadja) – Sipos lába ezúttal sem remegett. Fülöp László bátran cserélt, beküldte a SZVSE-ifi erősségeit, Cseh Richárdot és Magony Tibort. A fiatalok meg is hálálták a bizalmat, Cseh gyönyörű fejessel egyenlített. Miközben azonban a hazaiak a találatnak örültek, a középkezdés után – kis szerencsével – Bata Csongor révén újabb gólt szertett a HFC, ami – mint később kiderült – továbbjutást ért számukra. Völgyiék persze mindent megtettek a végén is, még lehetőségeik is akadtak, de ezeket kihagyták. A rutinosabb NB III-as alakulat pedig okosan tördelte a játékot, húzta az időt.

A magyar kupa megyei selejtezőjének 4. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Hódmezővásárhelyi FC 2-3 (1-1). Gyálarét, vezette: Orosz Kornél. SZVSE-Gyálarét: Weszelovszky – Szigeti, Virág, Hegyesi Á. (Magony), Ágoston, Simon, Mangó (Cseh), Dürgő (Magyar), Hegyesi Zs., Lajkó, Völgyi. Edző: Fülöp László. Gólszerzők: Völgyi R. (11-esből), Cseh, ill. Sipos (2, mindkettőt 11-esből), Bata Cs. Kiállítva: Lajkó. Fülöp László: „Maximális dicséret illeti a játékosokat, még tíz emberrel is partnerei voltunk a magasabb osztályban szereplő Hódmezővásárhelyi FC-nek. Mindent megtettünk a sikerért, megmutattuk, mire vagyunk képesek, ezúttal a szerencsésebb csapat jutott tovább. A játékvezető sajnos ezen a napon nem tudott felnőni a feladathoz.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.