Sport

Labdarúgás: sokat érhet az újabb UTC-siker + FOTÓK

Labdarúgás: sokat érhet az újabb UTC-siker + FOTÓK

2010. május 17., hétfő
Labdarúgás: sokat érhet az újabb UTC-siker + FOTÓK
Megnyerte a Székkutas elleni rangadót az Ujszegedi TC a labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjában, s mivel az üldöző Szőreg kikapott Makón, immár négy pont az éllovas előnye a tabellán. Mindez azt jelenti, hogy ha a hátralévő három fordulóban két meccset megnyernek Pálfy Zoltán tanítványai, a többi eredménytől függetlenül feljutnak a megye I.-be. A Tisza-Maros csoport szombati rangadóját nem fogadta kegyeibe az időjárás, de a két csapat a körülményekhez képest igen színvonalas mérkőzést játszott. Mindkét gárda nagyon szervezetten és fegyelmezetten kezdett. A hazaiak próbálták a földön rövid passzos játékukat játszani, míg a vendégek főleg a magas embereikben bízva felívelgették a labdát, és úgy próbáltak meg helyzetbe kerülni. Az első félidő 22. percében egy szép támadás után, amit egy jó egyéni megoldás kísért, az UTC megszerezte a vezetést Szabó László révén. Ezt utána végig uralva a mérkőzést meg is tartotta Pálfy Zoltán alakulata. Ha egy kicsit jobb a pálya talaja és pontosabb a végjáték, akkor a végén növelni is tudták volna az előnyt, mivel a vendégek az egyenlítés érdekében kitámadtak. Az Ujszegedi TC 51 ponttal vezeti a pontvadászatot a 47 pontos Szőreg előtt akkor, amikor még három forduló vár az együttesekre. Mindez azt jelenti, hogy két újabb győzelem már aranyat ér az UTC-nek. A sikersorozat Szegváron folytatódhat, ahol május 22-én (szombaton) 17 órakor lépnek pályára Fejszéék.

A labdarúgó megyei II. osztály Tisza-Maros csoportjának 24. fordulójában:

Ujszegedi TC – Székkutas 1-0 (1-0). Kertész utca, vezette: Tompai (Nyakas, Terjéki) UTC: Béry – Erhardt, Joó (Török), Szabó, Szántó, Fejsze (Vékes), Laudisz, Péczely (Farkas), Tóth, Molnár, Balogh. Edző: Pálfy Zoltán. Székkutas: Kovács – Orgovány (Gilice), Borsodi, Lászlai (Konc), Talmácsi, Gonda, Balogh (Sipos), Kis, Tóth, Schuszter, Nagy. Edző: Antal Ferenc. Gólszerző: Szabó L. Pálfy Zoltán, az UTC edzője: „Mindkét csapatot dicséret illeti, mert a nehéz körülmények között is színvonalas és rangadóhoz illő mérkőzést játszottak. Számunkra nagyon fontos meccsen nagy lépést tettünk céljaink eléréséhez.”Ifjúságiak: UTC – Székkutas 2-0

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.