Bulvár

Kék hírek: a térfigyelő kamera buktatta le

Kék hírek: a térfigyelő kamera buktatta le

2010. május 12., szerda
Kék hírek: a térfigyelő kamera buktatta le

Sorozat-bűncselekmény elkövetőjét sikerült azonosítani és elfogni a közelmúltban átadott térfigyelőkamera-rendszernek köszönhetően Csongrádon. A 22 éves fiatalember összesen tizennégy lakásban illetve iskolában követett el besurranásos lopást. Ezek mellett több autót is feltört és féltucatnyi kerékpárt is meglovasított – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Csongrádi Rendőrkapitányság munkatársai május 10-én akadtak a férfi nyomára, miután egy ismerősének övtáskáját is ellopta. Az adatgyűjtés eredményeként került a rendőrség látókörébe a büntetett előéletű fiatalember. A nyomozók megtekintették a városban elhelyezett hét térfigyelő kamera felvételeit, amin egyértelműen látszik, hogy a gyanúsított ellop egy kerékpárt a buszpályaudvarról, majd amikor azt a sértett észleli, visszaadja neki. A férfi ekkor tovább halad, majd betér egy boltba is derekán a lopott övtáskával, ahol az abban lévő mobiltelefont szerette volna eladni. A 22 éves férfi gyanúsítottkénti kihallgatása során először tagadta a bűncselekmények elkövetését, majd miután a nyomozók elé tárták a felvételeket, részletes beismerő vallomást tett. Elismerte azt is, hogy a közelmúltban összesen tizennégy lakásba, illetve iskolába surrant be, ahonnan valamennyi alkalommal főként pénztárcákat és más kisebb értékeket tulajdonított el. Elmondta azt is, hogy a lezárt és lezáratlan autókat és kerékpárokat sem kímélte, közel féltucatnyi kerékpárt lopott el, illetve több gépkocsit is feltört az abban lévő értékekért. A férfi ellen összesen 20 rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárás a Csongrádi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán. Elfogását az a térfigyelő kamera rendszer segítette, ami Csongrád Város Önkormányzatának anyagi áldozatvállalásával állt szolgálatba április 27-én összesen hét eszközzel. A projektnek rövid időn belül azonban ez már a második jelentős sikere, hiszen még a tesztüzem során a rendszernek köszönhetően fogtak el a rendőrök egy bűncselekmény miatt körözött férfit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.