Bulvár

Idegenrendészet: öt nap a motortérben

Idegenrendészet: öt nap a motortérben

2010. május 19., szerda
Idegenrendészet: öt nap a motortérben

Öt napig utazott egy férfi egy autóbusz motorterében – közölte Pál János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Tegnap rutin ellenőrzés során bukkantak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen a szegedi határrendészek arra a palesztin férfire, aki egy holland autóbusz motorterében rejtőzködött el. A busz Görögországból indult el 5 nappal ezelőtt. A 22 éves férfi Nyugat-Európába szeretett volna eljutni, de mivel megfelelő anyagi fedezettel, illetve érvényes okmányokkal nem rendelkezett, így csak egy ingyenes fuvarban tudott gondolkodni. Még Görögországban, egy parkolóban figyelt fel az éppen gazdátlanul hagyott járműre, amit rendesen áttanulmányozott, és megállapította, hogy a motortérben a kardántengely mellett pont elegendő hely van ahhoz, hogy elférjen, és így egy–két nap alatt elérje úti célját. Kalkulációja nem jött be, ugyanis az ausztrál turistákkal teli busz 5 napos Dél-Európai körutat tett meg még mielőtt Magyarországon keresztül Hollandiába indult volna. A megbújt személy elmondása szerint a jármű vezetője, valamint az utasok mit sem sejtettek hollétéről, elgémberedett testrészeit csak akkor tudta kinyújtóztatni, amikor négy óránként megállt a busz, illetve az éjszakai pihenőt töltötték. A palesztin állampolgár ügyét idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.