Sport

Hátország: megverte a Volánt a SZVSE-előkészítő

Hátország: megverte a Volánt a SZVSE-előkészítő

2010. május 27., csütörtök
Hátország: megverte a Volánt a SZVSE-előkészítő

Összeállításunkban a Szegedi VSE korosztályos együtteseinek legutóbbi bajnoki meccseiről számolunk be. Az ifik rangadót nyertek a Tápé ellen, ezzel gyakorlatilag biztossá tették ezüstérmüket. Az előkészítő korosztályos csapat városi rangadón múlta felül a Volánt, ezzel harcban maradt az első helyért.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

Megyei I. osztályú ifjúsági bajnokság 27. forduló:

SZVSE-Gyálarét – Tápé ESK 2-1 (2-0).

Vezette: Elek István.

SZVSE-Gyálarét:

Daróczi M. – Csobán R., Csobán K., Cseh R., Bálint D., Magony T., Nagypál P., Fábián Á., Strack B., Kis T., Mészáros G. (Kozma L.).

Edző:

Fülöp László.

Tápé:

Kovács M. – Mudri B., Neszméry F., Tari T. (Olajos Cs.), Hufnáger P., Báló R., Miklós Nagy F., Fodor M., Bagi T., Mátó T., Szabó D. (Szabó T.).

Edző:

Segesvári Csaba.

Gólszerző:

Magony T. (12'), Fábián Á. (29'), illetve Szabó T. (78').

A bajnokság élcsoportja:

1. Csongrád 69 pont, 2. SZVSE-Gyálarét 64 pont (146-19), 3. Tápé 56 pont, 4. Kiszombor 53 pont, 5. Kistelek 45 pont (63-38), 6. Sándorfalva 45 pont (65-47).

NB III Alföld csoport U16-os bajnokság 23. forduló:

A 23. fordulóban az Algyő SK szabadnapos volt a hétvégén.

A 20. forduló mérkőzésén:

Tisza Volán SC – Algyő-SZVSE 3-3 (2-0).

Vezette: Juhász Mihály.

Tisza Volán SC:

Csala R. – Bobán G., Forró A., Laczi N., Török György A. – Simon R. (Gulyás B.). Márki K., Balogh P. – Puhalák L. (Dávid R.), Barta V., Szécsi M. Edző: Kovács Péter.

Algyő-SZVSE:

Mészáros L. – Kertész G., Környei B., Bécsi B. (Faragó N.), Túri T. – Vincze B. (Horváth Csaba.) – Németh R. (Szántó D.), Rózsa D., Busa B. (Sipos Á.) – Kálmán K., Kiss Á. Edző: Hágelmann Endre.

Góllövők:

Szécsi M., Balogh P., Barta V., illetve Rózsa D. 2, Szántó D.

Jók:

Forró A., Balogh P., Szécsi M., illetve Rózsa D., Busa B., Környei B., Kálmán K. Jól kezdett a hazai csapat, a 3. percben egy védelmi megingást

Szécsi M.

használt ki; 1-0. A vendégek kicsit megilletődötten játszottak a tabellán második helyen álló Tisza Volán SC ellen. Az algyőieknél

Busa Bence

remek cselei, indításai jelentettek veszélyt. A volánosok irányítottak, néhány gólszerzési lehetőséget is elkapkodtak, vagy vitatott lesállás borzolta a hazaiak idegeit. A másik oldalon a félidő középén egy gyors kontra utáni beívelést

Németh R.

5 méterről sem tudott befejelni, ráadásul jött a futballban törvényszerű büntetés, az ellenakcióból Balogh P. 20 méterről óriási gólt szerzett; 2-0. A félidőben a vendégek edzője két cserét határozott el:

Faragó N.

a védelembe,

Szántó D.

a középpályára érkezett. A második félidőben kiegyenlített mezőnyjáték után

Kálmán K.

labdáját

Rózsa Dániel

nagy erővel lőtte a felsőbe; 2-1. Rohamozott a felbátorodott Algyő-SZVSE, és Rózsa D. egy rosszul kifejelt labdát ismét a kapuba vágott; 2-2. A nézők élvezték a két szegedi csapat látványos, változatos küzdelmét! A vendégek nem álltak le, a 70. percben

Kiss Á.

jobb oldali beadását követően a hosszú oldalon érkező

Szántó Dániel

kapásból az ellenkező sarokba lőtt; 2-3! Sajnos egy rossz ütemű becsúszást követően a remekül játszó Busa Bencének sérülés miatt el kellett hagynia a pályát. A Tisza Volán SC serdülői mindent megpróbáltak az egyenlítésért, és sikerült is nekik, egy szép jobb oldali beadást

Barta Viktor

fejelt remek mozdulattal

Mészáros L.

kapujába; 3-3. Az mérkőzés izgalmas mezőnyjátékkal, de már gól nélkül zárult. A korosztálynak megfelelő iramú, változatos, izgalmas csatát vívtak a szegedi csapatok, igazságos döntetlen született! A vendégek sorozatban harmadik mérkőzésüket játszották 3-3-ra...

A bajnokság állása:

1. Gyula 57 pont (20 mérkőzés), 2. Tisza Volán SC 56 pont (22 mérkőzés), 3. Hódmezővásárhelyi FC 45 pont (20 mérkőzés, 2 pont levonva), … 10. Algyő-SZVSE 12 pont (19 mérkőzés, 44-82), 11. ESMTK 12 pont (20 mérkőzés, 34-127), 12. Battonya 4 pont (19 mérkőzés).

U14-es megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 19. forduló:

UTC-Tiszasziget – SZVSE II. 3-1 (2-0).

Vezette: Bujdosó Attila.

UTC-Tiszasziget:

Masa A. – Csonka G., Hencz Á., Boros J. M., Komócsin G., Csonka K., Abushueghir A. D., Szeles R., Virág A., Duranyik R., Szécsi K.

Cserék:

Csiszár M., Fábián G., Pakai T., Csala V., Murka T.

Edző:

Bellán János.

SZVSE II.:

Behán Á. – Kis L., Ibis Dursun, Kakuszi Á., Horváth G., Kalmár Zs., Tóth D., Iritz N., Kardos K., Lehoczky M., Purosz L.

Csere:

Juhász P., Glumac Á., Kovács Z., Nagypál P.

Edző:

Kakuszi Gyula.

Gólszerzők:

Szécsi K., Duranyik R., Abushueghir A. D., illetve Purosz L.

SZVSE I. – Tisza Volán SC 3-1 (2-0).

SZVSE I.:

Behán Á. – Kis L., Ibis Dursun, Kakuszi Á., Horváth G., – Kalmár Zs., Tóth D., Nagypál P. – Iritz N. – Purosz Leonidasz, Rácz Á. Csere: Kardos K., Benkocs G., Juhász P., Tóth M., Füvesi B. Edző: Hágelmann Endre.

Tisza Volán SC:

Szabó G. – Király M., Bokros M., Garamvölgyi S., Molnár O. – Rádi M., Hegedűs V., Varnyú A., – Antal R., Deák D., Szatmári R.

Csere:

Fekete M., Ótott-Kovács Á.

Edző:

Lednitzky András.

Gólszerzők:

Rácz Á., Kakuszi Á., Purosz L., illetve Szatmári R. A szombatról elhalasztott mérkőzést szerdán játszották le a rendkívül rossz talajú SZVSE-pályán a bajnokságban második (SZVSE) és harmadik helyen álló (Tisza Volán SC) csapatok. A hazaiak

Rácz Ádám

3. percben szerzett kapásgóljával jutottak előnyhöz. A rendkívül sportszerű és színvonalas első félidőben a SZVSE fiataljai több óriási lehetőséget puskáztak el, vagy

Szabó Gergő

, a Volán kapusa védett szépen. A félidő végén, a 27. percben

Kakuszi Ádám

távoli lövése akadt be; 2-0 a SZVSE javára! Jól jött a pihenő a rekkenő hőségben a gyerekeknek. A második félidőben a jó képességű vendégek enyhe mezőnyfölényt harcoltak ki, de a hazai kapu nem forgott veszélyben. Folytatódott a küzdelmes mezőnyjáték, és egy szép szélen vezetett támadást a hazaiak gólkirályjelöltje,

Purosz Leonidasz

váltott gólra a 48. percben; 3-0.

Behán Ábel

néhány szép kifutással hiúsította meg a Tisza Volán SC szépítő gólját, de a 70., azaz az utolsó percben már ő sem védhetett,

Szatmári Róbert

lépett ki a védők közül, és bevágta a Volán gólját; 3-1 a vége! A hazaiak ezzel a győzelemmel bebiztosították az ezüstérmüket, de ha az utolsó két fordulóban a vezető UTC és az Algyő ellen győznek (ami nagyon nehéz lesz), még akár elsők is lehetnek!

Hágelmann Endre

, a SZVSE edzője: „Gratulálok a csapatomnak, mert azok a játékosok szerepeltek tavasszal, akik vagy egyáltalán nem, vagy a B csapatunkban fociztak az ősszel, velem csak 2-3 hónapja dolgoznak együtt. Az UTC-től nem hiszem, hogy el lehetne venni az aranyérmet, de szombaton mindent megteszünk ellenük, hogy a tavalyi elsőségünket megvédjük!”

A bajnokság élcsoportja:

1. UTC-Tiszasziget pont 41 pont (16 meccs), 2. SZVSE I. 39 pont (16 meccs), 3. Tisza Volán SC 29 pont (16 meccs), ... 5. SZVSE II. 15 pont (17 meccs).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.