Bulvár

Határsértők a rakomány között

Határsértők a rakomány között

2010. május 20., csütörtök
Határsértők a rakomány között

Összesen 31 megbújt személyt találtak a határrendészek és a vámosok egy külföldi kamionban a Nagylaki Határátkelőhelyen – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bolgár rendszámú kamion csütörtökön reggel 9 óra körül jelentkezett Románia felől belépésre az átkelőhelyen. A román-magyar közös útiokmány-ellenőrzést követően a jármű alaposabb átvizsgálására került sor a vám- és pénzügyőrség munkatársaival közösen. Ennek során a vámosok röntgenkamionját is bevetették, melynek segítségével a kamion mindkét pótkocsijának rakterében személyekre figyeltek fel az áruk között megbújva. A kamion egyébként Bulgáriából Olaszországba tartott, és építőipari szigetelőanyagot szállított. Ezek között alakították ki a rejtekhelyeket, ahová a 31 külföldi személy meg tudott bújni. A raktérben szállított személyek elsődleges információk alapján afgán, iraki és szomáliai állampolgárok. Velük szemben idegenrendészeti, míg a sofőr ellen embercsempészet gyanúja alapján büntetőeljárás indul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.