Bulvár

Határrendészeti események Röszkéről

Határrendészeti események Röszkéről

2010. május 9., vasárnap
Határrendészeti események Röszkéről

Hamis közokiratot, körözött személyt, és kisebb mennyiségű kábítószert találtak tegnap a szegedi határrendészek a röszkei határátkelőhelyen - tudtuk meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletétől.

Az útlevél-ellenőrzés során egy román férfiről derült ki, hogy európai elfogatóparancs van kiadva ellene bűncselekmény elkövetése miatt. Egy szerb férfinél hamis lengyel vezetői engedélyt találtak a határrendészek, az okmányról kiderült, hogy számítástechnikai úton állították elő. Egy autóbuszon utazó török férfire úti okmánya hívta fel a figyelmet kilépése során Röszkénél. Megállapítást nyert ugyanis, hogy nem rendelkezik az Európai Unióba történő legális tartózkodáshoz, illetve kiutazáshoz szükséges vízummal, vagy tartózkodási engedéllyel. A ruházatának átvizsgálása során bukkantak az útlevélkezelők 6 darab nylonzacskóra, melyben kisebb mennyiségű marihuána származék volt. A különböző bűncselekményekkel gyanúsítható személyekkel szemben a Szegedi Rendőrkapitányság jár el büntetőeljárás keretében - közölte

Pál János

rendőrségi szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.