Kultúra

Gyermekszínházi fesztivál lesz Szegeden

Gyermekszínházi fesztivál lesz Szegeden

2010. május 15., szombat
Gyermekszínházi fesztivál lesz Szegeden

Először rendezik meg a jövő héten a Szeged- Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált; a hétfőtől szombatig tartó rendezvény a 17 éves Szabadkai Gyermekfesztiválra épül, melynek szervezői hat előadást "adnak kölcsön" Szegednek.

Kövér László

, a szegedi Kövér Béla Bábszínház igazgatója az MTI-nek elmondta: a kölcsöndarabokat saját produkciókkal egészítik ki. A vajdasági programból amerikai, szlovák, cseh, brit és szerb darabok mutatkoznak be Szegeden, ezt a műsort egészítik ki a Tisza-parti város két testvértelepülése, a temesvári Merlin Bábszínház és a Szabadkai Gyermekszínház fellépésével. Emellett a szegediek is három előadást tartanak. A felnőttek mellett gyermekek is fellépnek, hiszen szerdán óvodás és kisiskolás gyermekszínházi szemle lesz, majd a fesztivált egy gála zárja szombaton. A programok kertében minden nap olyan magyar filmeket is vetítenek, melyek egyben kötelező olvasmányok is, így könnyítve meg a pedagógusok munkáját. A közönség láthatja az Egy magyar nábob, a Szent Péter esernyője, a Ludas Matyi, az Egri csillagok, a Kárpáthy Zoltán és a Légy jó mindhalálig című filmet. Ez az együttműködés a tervek szerint nem egyszeri alkalom lesz - magyarázta a direktor. Egyrészt miután a Szabadkai Gyermekszínházi Fesztivál tizenhét év óta működik, jelentős tapasztalatuk van a meghívható vendégek tekintetében, másrészt a helyszínek bővítésén is gondolkodnak. Most két helyszínen, a Kövér Béla Bábszínházban és a Dugonics téren zajlanak majd a programok. Emellett a szegedi bábszínház is részt vesz az idei szabadkai fesztiválon. A Csipkerózsika produkciót viszik majd, mely a Tisza-parti városban már ősz óta repertoáron van. Az előadást nemcsak a szabadkai, hanem a magyarkanizsai közönség is láthatja majd egy kapcsolódó program keretében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.