Közélet

Fehér lovat ajándékozna egy aktivista Orbánnak

Fehér lovat ajándékozna egy aktivista Orbánnak

2010. május 30., vasárnap
Fehér lovat ajándékozna egy aktivista Orbánnak

Alojz Hlina polgárjogi aktivista arra készül, hogy június 4-én, Budapesten, a magyar kormányhivatal előtt átad egy fehér lovat Orbán Viktornak, cserébe azért a lóért, amiért honfoglaló eleink a monda szerint megvették az országot Svätopluktól - tájékoztat a Felvidék Ma hírportál.

„Civil aktivistaként igyekszem felhívni a figyelmet az országunkban számos helyen előforduló negatívumokra. Kimondott „figyelmet” szentelek azon politikusoknak, akik eltévesztették a korszakot, akik tevékenységükkel kárt okoznak hazánknak, de kölcsönös kapcsolatainknak is. Sok akciót szerveztem, melyek keretében igyekeztem rámutatni, hogy a különféle fóbiák és az uszítás komolyan ártanak az országunknak – fogalmaz levelében, amelyet a pozsonyi magyar nagykövetségen keresztül küldött Orbán Viktor miniszterelnöknek. Levelében úgy fogalmaz Hlina, hogy elkerülhetetlen a békés együttélés és ezért mindkét félnek tennie kell. Felsorolja azokat az akcióit, amelyekkel próbálta felhívni a szlovák lakosság figyelmét az uszító politika veszélyeire, különösen Ján Slota szélsőséges magyargyűlöletére. Hlina levelében azt írja, hogy míg június 4-ét Magyarország fájónak tart és érez, addig más nemzetek boldognak tartanak, mert elhozta nekik a szabadságot. A szabadság szeretetéről megállapítja, hogy azt Orbán Viktor is nagyra értékeli. Június 4-én 14 órára érkezik a magyar kormányhivatal elé, hogy átadja a fehér lovát Orbán Viktornak, tettét szimbolikus cselekedetnek tekinti függetlenül attól, hogy fogadja-e őt az új magyar miniszterelnök.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.