Gazdaság

Elsőfokú készültséget rendelnek el az Alsó-Tiszán Mindszentnél

Elsőfokú készültséget rendelnek el az Alsó-Tiszán Mindszentnél

2010. május 25., kedd
Elsőfokú készültséget rendelnek el az Alsó-Tiszán Mindszentnél

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelnek el szerda reggel az Alsó-Tiszán, a mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszon – tájékoztatta a regionális környezetvédelmi és vízügyi igazgatóság ügyeletese kedden az MTI-t.

Szintén elsőfokú készültség lép életbe a Hármas-Körös bal parti, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatósághoz tartozó, torkolat közeli szakaszán – mondta Priváczkyné Hajdu Zsuzsa. A szakemberek lassú tetőzésre számítanak. A Tisza vízszintje a hét második felében várhatóan Szegeden is eléri az elsőfokú készültség elrendelését jelentő 650 centiméteres szintet, s a jövő hét elejére derül ki, hogy a másodfokot jelentő 750 centiméteres szintig emelkedik-e. Az Alsó-Tisza vidékén a belvízzel elöntött területek nagysága nem változott, mintegy 26-27 ezer hektár, a torkolati szivattyútelepek jellemzően 24 órás üzemben emelik át a vizet a csatornákból a folyókba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.