Bulvár

Egy év négy hónap elsőfokon az embercsempész bolgár kamionosnak

Egy év négy hónap elsőfokon az embercsempész bolgár kamionosnak

2010. május 21., péntek
Egy év négy hónap elsőfokon az embercsempész bolgár kamionosnak

Alig több mint huszonnégy órával a bűncselekmény elkövetése után egy év négy hónap börtönbüntetésre ítélte első fokon a Makói Városi Bíróság pénteken azt a bolgár kamionsofőrt, aki járművével 31 embert próbált Magyarországra csempészni a nagylaki határátkelőnél.

A vádlott bolgár rendszámú teherautójával csütörtök reggel jelentkezett belépésre a nagylaki határátkelőhelyen. Az úti okmányok ellenőrzését követően a járművet a határrendészek a vámhatósággal közösen tüzetesen átvizsgálták. A szállítmány röntgenes ellenőrzése során kiderült, a kamion mindkét pótkocsijában a rakomány között megbújva összesen 31 külföldi személy rejtőzködik. A kamion az okmányok szerint Bulgáriából Olaszországba tartott, és építőipari szigetelőanyagot szállított. A hőszigetelő táblák között alakították ki azokat a rejtekhelyeket, ahová a szomáliai, iraki, pakisztáni, marokkói, etióp és afgán állampolgárok elrejtőztek. A nyomozás során kiderült, a kamionsofőr Görögországban vette fel az afrikai és ázsiai személyeket, s az illegális migránsok Olaszországba fuvarozásáért ezer eurót kapott volna. A bíróság a tizenhat hónapos szabadságvesztés mellett öt esztendőre kiutasította a férfit a Magyar Köztársaság területéről. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását is elrendelte, erről a végzést az ügyészség szintén tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.