Sport

Csongrád az NB III kapujában – mindenki „lépni” akar

Csongrád az NB III kapujában – mindenki „lépni” akar

2010. május 26., szerda
Csongrád az NB III kapujában – mindenki „lépni” akar
Három fordulóval a bajnokság vége előtt a megye I. osztály aranyérmese a Csongrád labdarúgócsapata, hiszen 9 ponttal vezet a Kistelek előtt és – ami az esetleges azonos pontszám esetében számít – 4 győztes meccsel többet abszolvált már az üldözőjével szemben. A kérdés ismét az: vállalja-e a feljutást a Tisza parti alakulat. A megye élvonalából utoljára a Tisza Volán csapata vállalta a feljutást három évvel ezelőtt, előtte pedig épp a Csongrád Tiszapart SE, azóta viszont egyik aranyérmes sem lépett feljebb. Sokan vallják, nem szerencsés, hogy úgy lesz bajnok egy csapat, hogy nem vállalja a feljutást, azonban érthető a kistelepülések visszakozása is, hiszen amatőr játékosaik vannak, akik a munka mellett nem biztos, hogy bírják a magasabb edzésszámot és a vasárnapokat – a hosszabb utazások miatt – távol a családjuktól. S talán még ennél is fontosabb szempont, hogy a harmadik osztályban jelentősen növekednek a költségek. A csapat edzőjénél Keller Mihálynál a szakmai, Kiss István elnöknél pedig a gazdasági lehetőségekről érdeklődtünk.

„…időközben megjött az étvágy”

„Mikor két évvel ezelőtt kiestünk az NB III-ból, már akkor elkezdtük az építkezést” – idézi fel a múltat a szakember. „Sikerült fél év alatt elérnem, hogy az amatőr osztályhoz mérten rend és fegyelem legyen, ráadásul olyan játékosokat igazoltunk, akik fiatalok, nem pénzel megrontott focisták. Tavaly bravúros tavaszt produkálva lettünk harmadikok, idén is az első három hely valamelyikét tűztük ki célul, ami időközben módosult, megjött az étvágy” – mondja mosolyogva Keller Mihály, aki a sikerrel kapcsolatban hozzáteszi, hogy az előbb felsorolt okok mellett az aranyérem a bő keretnek és annak köszönhető, hogy mindegyik játékos nagyon jó átlagot teljesített, a védelem pedig szinte alig hibázott. „Most tavasszal négy gólt kaptunk ebből is csak egyet akcióból. Az NB III-hoz a játékosoknak többet kell vállalni, de előzetes beszélgetések alapján mondhatom, hogy mi nagyon szeretnénk feljebb lépni” – így a tréner. „A magasabb osztályú szereplés eldöntése előtt van egy képzeletbeli forgatókönyve az elnökségnek” – veszi át a szót a csapat elnöke, Kiss István. „Először a játékosokkal kell leülni, mit tudnak pluszban vállalni az NB III-as szerepléshez. Tudni kell, hogy a csapat 70 százaléka egyetemre, főiskolára jár, a magasabb osztályhoz pedig elengedhetetlen, hogy növeljük az edzésszámot. A másik hasonlóan fontos kérdés a pénzügyi lehetőségek. A csapat főszponzora az önkormányzat. Meg kell velük is egyezni, hogy mennyivel tudják növelni a támogatásukat. Tanultunk a három évvel ezelőtti NB III-as szereplésünkből: csak pontos, előre meglévő, vagy biztosan garantált forrásokra lehet alapozni, a mai világban sajnos az ígéret nem biztosíték. Szerintem alsó hangon 10 millió forint kell a működési költségekre egy évre, hiszen itt nem csak egy csapatról van szó, hanem egy egyesületről, jelentős utánpótlásbázissal.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.