Közélet

Az árvízi veszély elmúltával is segít a Katolikus Karitász

Az árvízi veszély elmúltával is segít a Katolikus Karitász

2010. május 28., péntek
Az árvízi veszély elmúltával is segít a Katolikus Karitász
Bár hazánk folyói apadásnak indultak, az árvíz okozta károk helyreállítása bőven ad tennivalót a segélyszervezeteknek - tájékoztat a Karitász sajtóközleménye. Számos lakást, házat, udvart árasztottak el a folyók, amelyek visszavonulásuk után súlyosan fertőző hordalékot, iszapot hagytak maguk mögött. Az árvíz által érintett területeket a lehető leggyorsabban fertőtleníteni kell. A Katolikus Karitász több lépésben segíti a rászorultakat. Az azonnali segítségnyújtásként 12 millió forint értékben szállított ki tartós élelmiszert, ivóvizet és fertőtlenítőszert az árvíz sújtotta településekre. Jelenleg a lakások udvarok, utcák fertőtlenítése zajlik. Erre a célra eddig 6 tonna tisztító- és fertőtlenítőszert szállított a Karitász a lakosoknak. Mivel sok helyen az ivóvíz is szennyezetté vált, folytatódik a palackos ivóvíz szállítása is az érintett településekre. Eközben már megindult a berendezési tárgyak gyűjtése, amelynek keretében jó állapotban lévő bútorokat, fekhelyeket gyűjtenek a Karitász szervezetek, ezzel is segítve azokat a családokat, akiknek a lakásukat elárasztó víz miatt használhatatlanná váltak a berendezési tárgyaik. A felajánlásokat telefonon is megtehetik az alábbi elérhetőségeken: Országos Karitász Központ: (1) 351-1977 Egri Karitász Iroda: (36) 518-602 Az adományozást több egyházmegye is segíti, amelyeknél nem okoztak jelentős kárt az esőzések. A szombathelyi egyházmegyei karitásztól eddig összesen 9,5 millió forint értékben tartós élelmiszer, a Kaposvári Egyházmegyétől 1 millió forint, az Országos Karitász Központtól 400.000 forint értékben élelmiszer, ivóvíz és 3 millió forint adomány érkezett.
A Katolikus Karitász országos központja elkülönített számlán várja azok felajánlását, akik pénzadományukkal szeretnék segíteni a bajba került családokat. Számlaszám: 12011148-00124534-00800007 Segítsen, hogy segíthessünk! Köszönjük!
Eddig az alábbi településekre szállított adományt a Karitász: Szikszó – 1,5 millió forint értékben ivóvíz Terpes, Szajla, Recska – tartós élelmiszer Sátoraljaújhely, Nagycsécs, Muhi – 2,2 tonna tartós élelmiszer Sajószentpéter, Edelény – 6,5 millió forint értékben tartós élelmiszer Szendrő, Edelény – 1,5 tonna tisztítószer, 3,5 tonna élelmiszer, ivóvíz Kiskinizs, Hernádkércs,Felsődobsza –1,5 tonna tartós élelmiszer Szikszó, Felsővadász, Gagyvendég, Kupa, Homrogd, Krasznokvajda, Selyeb, Nyésta, Alsóvadász – 3,5 tonna tartós élelmiszer

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.