Bulvár

ATIKÖVIZIG: belvízvédelem van érvényben

ATIKÖVIZIG: belvízvédelem van érvényben

2010. május 17., hétfő
ATIKÖVIZIG: belvízvédelem van érvényben

Az elmúlt hétvégén egy mediterrán eredetű ciklon vonult át országunk fölött, mely jelentős, helyenként szélsőséges csapadék-tevékenységgel járt - olvasható az ATIKÖVIZIG sajtóközleményében.

A legnagyobb esőzések a Tisza vízgyűjtő északi részén voltak, Tisza jobboldali mellékágainak vízgyűjtőjén (Bodrog, Sajó, Hernád, Zagyva) szombaton és vasárnap, területi átlagban 50-60 mm hullott. A megelőző időszak átlagot meghaladó csapadékossága, és az elmúlt hétvége nagy esőzései néhány kisebb folyón rendkívüli árhullámokat váltottak ki. Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság működési területén folyó rendkívüli árvízvédekezési munkálatokhoz az Országos Műszaki Irányító Törzs az ATIKÖVIZIG állományából közel 70 főt (11 fő műszaki irányító, és körülbelül 60 fő gát- és csatornaőr, valamint vízépítő munkás) vezényelt át az árvízvédekezési feladatok segítésére. Az kirendeléstől függetlenül Igazgatóságunk - működési területén - a védekezési feladatát továbbra is maradéktalanul ellátja, mely jelenleg a belvízvédekezési feladatokat jelenti; a kezelésünkben lévő folyószakaszokon árvízvédelmi fokozat nincsen érvényben - Dobi László központi védelemvezetőtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.