Gazdaság

A NIF Zrt. szerződés szerint teljesítette kifizetéseit a Tisza M-43 Konzorcium felé

A NIF Zrt. szerződés szerint teljesítette kifizetéseit a Tisza M-43 Konzorcium felé

2010. május 6., csütörtök
A NIF Zrt. szerződés szerint teljesítette kifizetéseit a Tisza M-43 Konzorcium felé

Mint azt már korábbi cikkünkben írtuk, ma több helyszínen is demonstrációt tartottak a ki nem fizetett alvállalkozók a NIF Zrt. és a Szeviép Zrt. ellen. Az alábbiakban a NIF Zrt. sajtóközleménye olvasható.

Az M43 autópálya beruházója, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. azt tapasztalta, hogy egyes – a második szakasz egyik kivitelezőjének csődvédelmi eljárásával, illetve az alvállalkozói követelésekkel kapcsolatos – hírekben pontatlan információk is szerepelnek, ezért szükségesnek látja, hogy ismételten hangsúlyozza: a NIF Zrt. részéről a fizetés teljesítése a Tisza M-43 Konzorcium felé a szerződés szerint megtörtént. Az M43 autópálya egyik kivitelezőjének, a Tisza M-43 Konzorciumnak egyik tagja, a Szeviép Zrt. fizetésképtelenség miatt csődvédelmet kért. Az építési vállalat azon alvállalkozói – akiknek követelései nem kerültek időben teljesítésre – demonstrációval is követelik a tartozások rendezését. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a kivitelező Tisza M-43 Konzorciummal áll szerződéses viszonyban, így a kifizetést is a konzorcium felé kell teljesítenie, melyet szerződéses kötelezettsége szerint meg is tett. A NIF Zrt. sajnálattal veszi tudomásul a panaszokat, és a szerződéses kereteken belül lehetséges módokon igyekszik a helyzet megoldásának elősegítésére: az M43 alvállalkozói tartozások kapcsán haladéktalanul felvették a kapcsolatot a kivitelező konzorcium vezető vállalkozójával, a Sedesa-val, akik írásban biztosították a beruházót arról, hogy maradéktalanul együttműködnek a teljesítés jogos ellenértékének kiegyenlítésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.