Vélemény

Verekedésben jeleskednek a magyar iskolások

Verekedésben jeleskednek a magyar iskolások

2010. április 22., csütörtök
Verekedésben jeleskednek a magyar iskolások

Egy tavalyi nemzetközi kutatás alapján megállapították, hogy 23 fejlett ország közül a magyar iskolákban van a legtöbb verekedés…

Ehhez viszont a kutatás sem kellett, elég visszagondolni egy év távlatában a médiában megjelenő riportokra, hírekre. Időről-időre beszámolnak a tanár-diák konfliktusokról, fizikai bántalmazásról. Az sem elképzelhetetlen, hogy a szülő veri meg a tanárt, mivel gyermeke intőt kapott fegyelmezetlenségéért; ez történt egy debreceni iskolában is. Pécsett egy diák bántalmazta pedagógusát, mert az a terembe küldte - csajozás helyett. Feltehetőleg a fiú drogot fogyasztott, annak befolyása alatt állt. Persze a diák-diák elleni küzdelem is gyakori az iskolai életben, erre is volt számos példa a közelmúltban. Mostmár csak az a kérdés, hogy mi motiválja a jövő tanárait? Talán a fizetés? Vagy a kínálkozó munkalehetőségek száma? Nem valószínű… De ha mégis elhelyezkedtek e szép pálya rögös útjain, ki biztosítja a védelmüket, ha erre lesz szükségük?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.