Utazás

Utazás: Nárciszünnep és Salzkammergut

Utazás: Nárciszünnep és Salzkammergut

2010. április 25., vasárnap
Utazás: Nárciszünnep és Salzkammergut
Nárciszünnep és Salzkammergut, vagy horvátországi előfoglalási akció - válogasson kedvére együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. ajánlataiból.

1. Hírek a nagyvilágból

Külügyi figyelmeztetés: Terrorista veszély a thaiföldi fővárosban

A bangkoki magyar nagykövetség tájékoztatása alapján felhívjuk a Thaiföldre utazó, illetve ott tartózkodó magyar állampolgárok figyelmét, hogy az illetékes szervek bejelentése szerint a Bangkok egyik legforgalmasabb üzleti negyedének helyet adó Ratchaprasong terület – feltételezett terrorista veszély miatt - nem biztonságos. A thaiföldi hatóságok bejelentését úgy kell értelmezni, hogy tilos a belépés erre a területre. Tilos az ott tartózkodás is, mert - ugyancsak a hatóságok feltételezése szerint - a körzetben a fegyveres összetűzések sem zárhatók ki. A Külügyminisztérium nyomatékosan figyelmezteti, és kéri a magyar állampolgárokat, hogy a thaiföldi főváros Ratchaprasong kerületét kerüljék el. Ha úti céljuk a terület közelében lenne, az adott helyzetről közvetlenül indulás előtt tájékozódjanak. Részletesebb tájékoztatás itt olvasható.

Ingyen delfinshow a Floridában rekedt turistáknak

A Seaworld társaság három floridai élményparkjában ingyen belépővel vigasztalódhatnak az izlandi vulkánkitörés miatt az Egyesült Államok délkeleti államában rekedt európai turisták. A Seaworld egy napra ingyen belépőt kínál azoknak az európai turistáknak, akik a vulkánfelhő miatt nem tudnak visszautazni hazájukba - jelentette be a cég. Az ajánlat április 21-ig, vagy a repülőgép indulásáig érvényes. A Seaworld világszerte látványos vízi bemutatóiról, elsősorban delfinshow-jairól ismert. (MTI)

Betiltották a dohányzást a közterületeken Szíriában

Szerdán életbe lépett a dohányzási tilalom Szíriában, bár valószínűleg kevesen fogják alávetni magukat az intézkedésnek. A tilalom az éttermektől kezdve a kávézókon és iskolákon át a kórházakig szinte minden közterületen érvényes, valamint érinti ezen kívül a parkokat, sportlétesítményeket, mozikat, múzeumokat és a tömegközlekedést is. A törvényt, amely azt is tiltja, hogy kiskorúaknak dohányárut adjanak el, Bassár el-Aszad elnök hat hónappal ezelőtt hagyta jóvá a dohányzás visszaszorítását és az egészségesebb életmódot népszerűsítő kampány keretében. A dohányzási tilalom az egyik legkedveltebb közel-keleti időtöltést, a vízipipázást is korlátok közé szorítja: ennek hódolni ezentúl csak jól szellőző, erre a célra kijelölt helyen lehet. A törvényt megsértők a helyzet súlyosságától függően 45 és 870 dollár közötti bírsággal, és 3 hónaptól egy évig terjedő börtönbüntetéssel szembesülhetnek. (MTI)

2. Utazások, akciók

HORVÁTORSZÁG-CSALÁDI ELŐFOGLALÁSI AKCIÓ MURTER SZIGET HOTEL COLENTUM 3* 8nap/7éj.06.19-07.10. 90292 Ft /fő07.10-07.17. 110912 Ft / fő07.17-08.14. 129396 Ft / fő08.14-08.28. 105341 FT / főKEDVEZMÉNY: 2. ágyon 12-ig 10%,3. ágyon:7 évig Ingyen, 3. ágyon 12 évig ingyen, de 06.19-ig és 08.28. között. 7-12 évig 50%. ,Családi szobában 3. ágyon 12 évig ingyen, 4. ágyon 12 évig 50%. Tenger felár 4900 Ft/fő/7éj ,Az ár tartalmazza: szállás kétágyas Classic szobában, félpanziós ellátás.Nem tartalmazza: Üdülőhelyi díj 12 év felett 2800 Ft/fő, Foglalási díj:1000 Ft/fő, ,storno bizt.1,3%.EXTRA AJÁNLAT:*NAGYSZÜLŐK FIGYELEM!INGYEN VIHETI UNOKÁITNYARALNI!*Nagyszülő akció: 05.17-IG FOGLALHATÓ!Amennyiben a nagyszülők elmúltak 60 évesek, max. 4 gyermeket 12 évig ingyen vihetnek magukkal. Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

Nárciszünnep és Salzkammergut

Reggelivel és autóbusszal 38.500.- Ft/fő Gmunden – Bad Ischl – Hallstatt – Salzburg – Hallein – Bad Aussee Május 28-30. 3 nap / 2 éj 38500 Ft / fő 1.nap: Találkozás 05.30-kor, indulás 06.00 órakor Budapestről. Utazás rendszeres pihenőkkel Sopron-Linz útvonalon a Salzkammerguti-tóvidékre. Rövid pihenő a Traunsee-parti Gmundenben az Orth-kastélynál, séta az egykori császári fürdőhelyen, Bad Ischlben és látogatás a festői fekvésű Hallstattban. Szállás Salzburg környékén (2 éj). (kb. 600 km) 2.nap: Délelőtt séta a halhatatlan komponista, Mozart szülővárosában, Salzburgban. Délután látogatás a „kis Salzburgnak” is nevezett, ódon hangulatú bányásztelepülésre, Halleinbe, legfőbb nevezetességének, a sóbányának megtekintése. Szállás az előző napi szállás-helyen. (kb. 150 km) 3.nap: Reggeli után utazás a látnivalókban gazdag Nárciszünnepre. A Bad Aussee-i pompás virágkompozíciókkal feldíszített autóskorzó megtekintése után rövid szabadprogram. Délután az Eisenerz érintésével hazautazás rendszeres pihenőkkel. Érkezés Budapestre a késő esti órákban. (kb. 550 km) Szolgáltatások: közlekedés, szállodai elhelyezés 2-3 ágyas zuhanyzós szobákban, reggeli, kísérő idegenvezető, helyi idegenvezető, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás A részvételi díj a belépőket nem tartalmazza! Belépők összesen: kb. 20,- EUR Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

3. Minden, ami repülés

Füstölgő vulkán

Az izlandi Eyjafjalla vulkán kitörésének híre pillanatok alatt bejárta a világsajtót, de a híreket hallva az átlagember bizonyára nem gondolta, hogy ennek a természeti jelenségnek milyen óriási hatása lesz mind a gazdaság bizonyos szegmenseire, mind az emberek életére. Európa-szerte utasok millióit érintette a légtérzár, melyet a vulkáni hamu hatására Európa több országában bevezettek. A légitársaságok és az utazási irodák igyekeztek azonnal alkalmazkodni a kialakult helyzethez. A törölt járatok utasai átfoglalhatják jegyüket egy későbbi járatra, vagy visszakérhetik annak ellenértékét. Ugyanakkor kártérítés nem jár a légitársaságoktól az elmaradt utazások miatt, mivel a vulkánból származó hamufelhő okozta európai légtérzárak vis major szituációnak minősülnek. Az utazási irodák, a busztársaságok minden eszközzel igyekeztek utasaik segítségére sietni. Levelezőfórumokon értesítették egymást az irodák dolgozói, hogy utasaik hol várnak segítségre, míg a szabad kapacitással rendelkező buszosok közzétették lehetőségeiket. Mentesítő járatok sora indult a kint rekedt utasokért Európa számos országába.

A C&T Hungary utazási iroda csoportjait is érzékenyen érintette a kialakult szituáció.

Az irodának 40 fős csoportja Lugánóban tartózkodott egy orvoskongresszuson a vulkánkitörés idején. Nagy volt a valószínűsége, hogy a légtérzár fenntartása miatt nem tudnak az orvosok repülővel az előre eltervezett időben hazajönni, így az iroda szervezésében egy busz érkezett a helyszínre, mely hazahozta az utasokat, így a csoport a tervezett időpontra hazaérkezett. Az iroda 50 fő részére szervezett izraeli körutazást április 18-i indulással. A csoport járatát törölték, így az utasok választhattak, hogy két nappal későbbi járatra foglalják-e át a helyüket, vagy lemondják az utazást. Szerencsére 1-2 utas kivételével mindenkinek megfelelő volt a két nappal későbbi indulási dátum, így 20-án nekivághatott a csoport az útnak anélkül, hogy az eredetileg tervezett program csorbult volna. Azok az utasok, akik nem tudták vállalni az utat a módosult időpontban, visszakapják a repülőjegy ára mellett a teljes befizetett részvételi díjat, vagy átfoglalhatják helyüket az iroda következő csoportos izraeli utazására. Az iroda örömmel tapasztalta a kialakult szituációban partnereinek rugalmasságát, segítőkészségét, aminek következtében sikerült minden esetben az utasokat ért kellemetlenséget minimalizálni.

Ferihegy ismét üzemel

Teljes mértékben helyreállt a normális üzem, ismét a menetrend szerint indít és fogad járatokat a Budapest Airport. A légitársaságok a megszokott rend szerint közlekedteti a járataikat. Továbbra is javasoljuk utasainknak, hogy a repülőtérre indulás előtt ellenőrizzék a légitársaságoknál vagy a repülőtér honlapján (www.bud.hu) a járatok indulásának idejét. *Az ajánlatban szereplő repülőjegy árak tartalmazzák az adókat és illetékeket, de nem tartalmazzák a szerviz díjat, melynek összege 5000 Ft /fő. Foglalás, bővebb információk: travel@congresstravel.hu

4. Színház, koncert, rendezvény

Ingyenes golf hétvége

Idén április 24-25-én szervezi meg a Magyar Golf Szövetség Nyílt Hétvégéjét, amelynek keretében az ország valamennyi működő golflétesítményében ingyen lehet majd kipróbálni a golfot. A Magyar Golf Szövetség idén immár harmadik éve teszi lehetővé, hogy a nagyközönség ingyenesen ismerkedhessen meg a sportággal. A 2008-ban először megrendezett Országos Nyílt Napon több mint ezer ember próbálhatta ki a sportot. Az első év sikerén felbuzdulva a Szövetség 2009-ben már kétnaposra bővítette az eseményt, amely idén is egy teljesen hétvégén át várja az érdeklődőket. A rendezvényre a www.agolfmindenkie.hu weboldalon lehet regisztrálni, ahol az eseménnyel és a golflétesítményekkel kapcsolatos minden fontos információ is megtalálható.

Hegyalja Fesztivál 2010

Mi vagyunk a Motörhead és rock n’ roll-t játszunk.” – a banda szerény koncertnyitó-mondata idén a Hegyalja Fesztiválon hangzik majd el. A visszatérő decibel-királyok mellé először hegyaljázók is érkeznek: a Roots Manuva a brit hip-hopban vált legalább annyira alappá, mint Lemmy Klimster csapata a metállá gyorsított rock n’ rollban. Budapest Bártól kezdve, a Csík Zenekaron át egészen a klasszikus Tankcsapdáig a hazaiak sem maradnak ki a július 14-től 18-ig tartó pörgésből. A jubileumi Hegyalja magasra tette a lécet és a tervek szerint idén még nagyszerűbb lesz a feszt, mint tavaly.

Roots Manuvát a londoni The Times a városi Anglia hangjának nevezte, olyan hangnak, ami „a lepukkant utcák sarkaitól egészen a legnagyobb arénákig sodorja a hallgatót”. Idény nyáron kiderül, hogy a Tisza-parton elég-e a tér a londoni hip-hop vezéregyéniségének, aki nem régen idézte fel, hogyan ragadta meg a soundsystemek világa: kisgyerek-korában lenyűgözték az egymásra pakolt, gyerekszemmel hatalmas hangfalakból áradó tiszta basszusok. A tíz éve alkotó Roots Manuva nevéhez olyan klasszikusok kötődnek, mint a Colossal Insight, vagy a Witness (1 Hope), de a Yellow Submarine-hez is jó érzékkel nyúlt. Jazzből nu-jazz lesz a Hegyalján: a Herbaliser fellépése igazi finomsággal kecsegtet. A gondosan összerakott alapokra Jake Wherry és Ollie Teeba londoni zenészek a klasszikus jazz legjobb pillanatait pakolják rá. Az eredmény igazi, új világokba ragadó zene, amihez nincs is jobb kiegészítő, mint egy tökéletes naplemente a Tisza felett. Az 1997-es Blow your headphones album a CD/MP3 gyűjtemények kötelező darabjává vált mára és a londoni duó 2008-as, Same as it never was albuma is hozza a szintet. De nem csak a londoniak jeleskednek majd a Hegyalján: a vidám és gyors zenék kedvelői igazi különlegességre bukkanhatnak Tokajban: a finn Disco Ensemble-t felületesen punk és indie rock között egyensúlyozó csapatnak könyvelhetnénk el, de inkább ne tegyük: a júliusi tokaji felhozatal egyik legvidámabb és legenergikusabb fellépőjéről beszélünk. Idei friss albumukat a Hegyaljára is hozzák, de a 2005-ös We might fall apart sláger a FIFA ’08-ból is ismerős lehet. A német Blind Myself-ként emlegetett Illdisposed és a hazai, bár jelenleg Berlinben állomásozó Ektomorf is azt garantálják, hogy nem csupán a Motörhead teszi magasra a lécet a Hegy’ metál felhozatalában. A tapasztalatok szerint mindkét banda őrületes bulit csinál napszaktól függetlenül: mindegy nekik, hogy éjjel 1 vagy délután 4 – a metálhívők Tokajra is követik őket. Ritkán látni olyan metálrajongó-közösséget, ami egy-egy Ektomorf koncertre gyűlik össze.

Az itthoni muzsikusok számára már alap a Hegy’ júliusban: a Tokajban fesztiválozók közül Tankcsapda és a Quimby nem maradhatnak ki. Tankcsapda nélkül talán nem is lehet Hegyalja: Lukács Laci csapatának csoportképét a szervezőknek lassan be kéne szerkeszteniük a fesztivál logójába. Akik fülbemászó dallamokra vágynak, megkapják az adagjukat az idei tokaji nyárban: a Budapest Bár teljes létszámban vesz részt a Hegy’-en, és Péterfy Bori is hozza szerelmes bandáját és új albumát. Ha a dallamok mellé talpalávaló is kell, akkor a nagyszerű Csík Zenekar koncertjét sem érdemes kihagyni – hátha ismét Lovasi András is felbukkan a hegedűk között. Erre egyébként van esély, hiszen a Kiscsillag és a Kispál és a Borz is emeli a nyári zenei találka színvonalát. A Hegyaljások idén nyáron a blues rajongóknak készültek meglepetéssel: ha a Herbaliser a zene a Tisza feletti naplementéhez, akkor a Tátrai Band az, amitől tökéletes lesz a folyóparti nyári éjszaka, amihez a kitűnő tokaji bor dukál. A hazai zene legendás muzsikusai nem véletlenül választották egyetlen nyári fellépésük helyszínéül a Hegyalja Fesztivált. Ákos sem keveseknek okoz majd örömet remek koncertjével – sokak ikonja meglepő lelkesedéssel fogadta a szervezők felkérését. A nagyszínpad előtt dől majd el, hogy a nemrég megjelent Szindbád dalát tudják-e majd fejből a kultikus énekes-dalszerző elkötelezett rajongói. Nem csak Ákos rajongói készülhetnek friss dalokból a Hegyaljára: a nagyszerű Belga együttes idén tavasszal Arany- és Platina (című) albumokkal rukkolt elő és ezeket Tokajba is hozza. Helyszín: TOKAJ Időpont: 2010. július 14-17. Bérlet 15000 Ft Napijegy: 5990 Ft Az értékesített színház- és koncertjegyekre, múzeumi belépőkre, kulturális bérletekre, sportesemények és rendezvények tikettjeire irodánkban 250 - 500 Ft jegykezelési költséget számítunk fel.A fenti belépőjegyek irodánkban akár azonnali jegykiállítással kaphatók! Üdülési csekket elfogadunk! * *Az üdülési csekket csak a tulajdonosától áll módunkban elfogadni. Foglalás, bővebb információk:travel@congresstravel.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.