Kultúra

Újra Egyetemi Tavasz Szegeden

Újra Egyetemi Tavasz Szegeden

2010. április 12., hétfő
Újra Egyetemi Tavasz Szegeden

Öt hét alatt csaknem hatvan helyszínen kétszázhetven kulturális és tudományos program várja a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a csongrádi megyeszékhely polgárait a kedden kezdődő VII. Egyetemi Tavaszon.

Az érdeklődők a május 16-ig tartó fesztivál ünnepélyes keddi megnyitóján ismerhetik meg a hallgatók számára kiírt fotópályázat legjobb képeit, és itt adják át a dráma-, gyermekvers- és mesepályázat díjait is – közölte

Tajti Gabriella

, a fesztivált szervező SZTE kulturális irodájának vezetője hétfőn az MTI-vel. A fesztiválon több színházi bemutató is lesz. Április 16-án a Reök-palotában a Szegedi Focus Műhely Beluánia – nevetséges játék abszurd lényekre című produkciójának premierje lesz, május 4-én Molnár Dávid – a tavalyi drámapályázat győztese - A szögedi röpülő tyúk című darabját mutatják be egy felolvasószínházi előadás keretében, május 7-én pedig A félszárnyú tündérek völgye című zenés mesejátékot mutatja be a Szegedi Egyetemi Színpad Simai Mihály története nyomán, az író-költő 75. születésnapja alkalmából. A koncertek közül Tajti Gabriella kiemelte a Fabula Rasa együttes lemezbemutatóját, a CimbaliBand fellépését, az Universitas Szimfonikus Zenekar hangversenyét és a Szegedi Nemzeti Színház énekkari művészeinek estjét. Különleges programnak ígérkezik az a tértörténeti kalandozás, amely a nyolcvan esztendeje felszentelt szegedi Fogadalmi Templomot és a székesegyházat körülvevő Dóm téri egyetemi és püspöki épületegyüttest, illetve a Nemzeti Emlékcsarnokot mutatja be április 20-án. A kiállítások sorában keddtől láthatók a sajátos hangulatú és színvilágú, Tanzániából származó Tingatinga-festmények a Millenniumi Klubban, április 26-tól Kóthay Gábor grafikusművész alkotásai az SZTE Tanulmányi és Információs Központjában, Szakács Nóra matematikus hallgató fotókiállítása pedig ugyanitt nyílik május 5-én. Azokat, akik inkább szabadtéri programra vágynak, az SZTE Füvészkertje várja majd május 16-án egy családi napra, ahol az év fáját és az év madarát ismerhetik meg kicsik és nagyok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.