Egyház

Tudományos konferenciát rendeznek keresztény fiataloknak Szegeden

Tudományos konferenciát rendeznek keresztény fiataloknak Szegeden

2010. április 28., szerda
Tudományos konferenciát rendeznek keresztény fiataloknak Szegeden

A hitéleti szakosok mellett az idén világi szakos keresztény hallgatók is bemutathatják kutatási eredményeiket a Kárpát-medencei Keresztény Tudományos Diákköri Konferencián (KKTDK), amely csütörtökön kezdődik meg Szegeden, a Gál Ferenc Hittudományi Főiskolán.

Kozma Gábor

rektor szerdán az MTI-nek elmondta: a második alkalommal meghirdetett, kétnapos rendezvényre meghívás alapján több mint 80 fiatal előadó érkezik, akik csaknem 150 fős hallgatóság előtt beszélnek majd. Az első ilyen tanácskozást 2008 májusában tartották, a történelmi egyházak Kárpát-medencében működő teológiai intézményeiben tanuló magyar ajkú hallgatók tudományos diákköri konferenciájaként. Az idei rendezvényre a hitéleti szakosok mellett azokat a világi szakos keresztény hallgatókat is várják, akik szívesen vállalkoznak kutatási eredményeik nemzetközi megmérettetésére. A II. KKTDK célja, hogy a tudományos eredmények bemutatása és értékelése révén ösztönözzék a diákokat a tudományok tanulmányozására és a kutatásokban való részvételre. A konferenciára elsősorban magyar ajkú hallgatókat várnak Magyarország, valamint Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország, Szlovénia és Ausztria felsőoktatási intézményeiből. A rektor kiemelte: a rendezvénnyel segíteni kívánják a magyar és a vele együtt élő népek kultúrájának, és ennek révén az európai kultúrának a fejlődését, az anyanyelv művelését segítő tudományos nyelvhasználatot. A résztvevők tizenöt szekcióban dolgoznak majd, a konferenciát

Kiss-Rigó László

megyés püspök nyitja meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.