Bulvár

Tízmilliós támogatás a vásárhelyi rendőrkapitányságnak

Tízmilliós támogatás a vásárhelyi rendőrkapitányságnak

2010. április 21., szerda
Tízmilliós támogatás a vásárhelyi rendőrkapitányságnak

Tízmillió forinttal támogatja a helyi rendőrkapitányságot a hódmezővásárhelyi önkormányzat; az összegből a járőrök többletmunkáját és az infrastruktúra fejlesztését fedezik.

Hódmezővásárhely közbiztonsága az elmúlt húsz évben példaértékű utat járt be, aminek köszönhetően a bűnözéssel legkevésbé fertőzött hazai városok között tartják számon - mondta

Lázár János

(Fidesz) polgármester, azt megelőzően, hogy szerdán aláírta a támogatási szerződést

Lukács János

megyei rendőrfőkapitánnyal Hódmezővásárhelyen. Az emberek számára a legfontosabb, hogy szeretteit és tulajdonát biztonságban tudja, ennek biztosítása az állam, a képviseletében eljáró rendőrség, valamint az önkormányzatok közös felelőssége - fogalmazott a politikus. Az önkormányzat 2004 óta folyamatosan támogatja a helyi rendőrkapitányságot, ekkor gépkocsi és mérőeszközök vásárlását segítette. A város 2008-ban 20 millió, 2009-ben 10 millió forinttal támogatta a rendőrséget, illetve tavaly mobiltelefont és laptopot biztosított a körzeti megbízottaknak - tudatta a politikus.

Rádi Norbert

, a Hódmezővásárhelyi Városi Rendőrkapitányság vezetője kifejtette: a közterület rendjét akkor lehet érdemben javítani, ha több egyenruhás dolgozik az utcákon. A támogatás feléből a járőrök túlmunkáját finanszírozzák, az 5 millió forint 3500 járőrórára lesz elég. Négymillió forintból a rendőrautók 120 ezer kilométernyi többlet járőrözését fedezik, a fennmaradó összegből pedig online rendszámfelismerő-rendszert telepítenek a meglévő technikai eszközökre - tudatta az alezredes.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.