Szerda: Mé’ piros a gólya csőre?

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Burány Béla: Mé’ piros a gólya csőre? című, délvidéki erotikus és obszcén népmeséket tartalmazó könyvének bemutatója lesz szerdán az IH Rendezvényközpontban. A rendezvényt csak 18 éven felülieknek ajánlják! Szerdán is vetítenek diafilmeket gyermekeknek a könyvtárban, a Közéleti Kávéházban Nepál csodálatos világáról láthatunk vetítéssel egybekötött előadást, és ismét lesz folyóparti buli a Riverside együttessel.

Színielőadások

A Nagyszínházban szerdán 19 órakor Fenyő-Tasnádi: Aranycsapat – viharos gólöröm két nagyiramú félidőben (bérletszünet).

A Kisszínházban kedden 18 órakor Bolha a fülbe (Radnóti Miklós 1. bérlet).

Mé’ piros a gólya csőre?

Az IH Rendezvényközpontban (Szeged terem) szerdán 18 órakor Burány Béla: Mé’ piros a gólya csőre? című, délvidéki erotikus és obszcén népmeséket tartalmazó könyvének bemutatója. A bemutatón Cérna Miklós és Borka Sándor mesemondók, valamint Solymosiné Kurunci Viktória, a kiadó képviselője működnek közre. A kötet kedvezményes áron megvásárolható a helyszínen. Csak 18 és fél éven felülieknek! A belépés díjtalan!

Mesemozi – diafilmekkel

A Gyermekkönyvtárban Mesemozi – diafilmekkel. A diaképes mesefilmek varázslatos világába hívja a gyerekeket a tavaszi szünetben a Somogyi-könyvtár. Tavaszi diarét címmel szerdán 10 és 16 órai kezdettel vetítenek diafilmeket a gyermekkönyvtárban.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.)

Nepál – vetített képes előadás. Vendég: Halász Alexandra, aki Nepálban élt 11 évet.

A B612 Kulturális Műhelyben (Bécsi krt. 7.) szerdán 17 órakor Egészség Bár beszélgetéssorozat: Szellemi természetgyógyászat – a gondolatok teremtő és gyógyító ereje. Vendégek: Heather Hounslow tanár Angliából, Simon Hounslow tanár Angliából, Szabó Marianna tanár, jógaoktató és tolmács.

Az IH Café-ban szerdán 19 órakor Folyóparti esték. Házigazda a Riverside együttes.

Magyarok és az első világháború

Magyarok és az első világháború című dokumentumfilm-sorozat 1. részét vetítik a Millenniumi Kávéházban szerda este 6 órakor. (Meggondoltan, megfontoltan – magyar dokumentumfilm, BBS-Társulás-MTV-Budapest,Videográfia, 1982-97, 96 perc). A vetítés előtt beszélgetés lesz a rendezőkkel, Gulyás Gyulával és Gulyás Jánossal.

Szeged Model United Nations

Szerdán 10 órakor kezdődik az első Szeged Model United Nations (SzeMUN) című diákkonferencia a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Kongresszusi termében 8 ország közel 100 diákjának részvételével. Az ENSZ munkáját fogják szimulálni a résztvevők. Vendégelőadásokat is meghallgatnak majd szakavatott személyektől a kérdésekkel kapcsolatban, amelyekkel foglalkozniuk kell a három nap folyamán. Részletek a www.szegedindex.hu/szte-szeged/ensz-3-napig-szegeden.html oldalon.

Politikai fórum

Fórumot tart a Lehet Más a Politika (LMP) szerda este 19 órakor Petőfi Sándor Művelődési Házban (Szeged-Dorozsma, Negyvennyolcas u. 12.). A fórum házigazdája: Bozsóné Margóczi Katalin (Csongrád megye, 2. sz. OEVK).

Szerdai moziműsorok

A Grand Caféban szerdán:

19 órakor: A doboz – feliratos amerikai film, rendező: Richard Kelly.

21 órakor: A Nibelung-lakópark – magyar film, rendező: Mundruczó Kornél.

A Belvárosi mozi szerdai műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

10, 14 és 16 órakor: Így neveld a sárkányodat 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs film. Rendező: Christopher Sanders, Dean DeBlois.

18 órakor: Alice Csodaországban 3D – színes, szinkronizált amerikai fantasy. Rendező: Tim Burton.

20 órakor: Farkasember – színes, feliratos amerikai akciófilm, rendező: Joe Johnston.

Balázs Béla terem:

16 órakor: Villámtolvaj – Percy Jackson és az olimposziak – színes, szinkronizált amerikai kaland – fantasy film. Rendező: Chris Columbus.

20.30-kor: Czukor show – színes magyar dráma, rendező: Dömötör Tamás.

Csőke József terem:

16 órakor: Báthory – A legenda másik arca – színes, szinkronizált cseh-szlovák-magyar-angol-amerikai történelmi thriller, rendező: Juraj Jakubisko.

20.45-kor: Agora – színes, feliratos spanyol történelmi dráma. Rendező: Alejandro Amenábar.

Szerda esti bulik

A SZOTE Klubban szerdán 22 órakor Easter Funk Party Novákkal és Playboy Nyuszikkal / Nyeld le, amit kapsz és fogd rá a nyuszikra!

Az Afrika Cafe-ban szerda este R’n’B Party.

Az Átrium Icon Café & Lounge-ban szerda este Bolondulj a latin zene irányába!

A Garaboncziás Borozóban szerdán 20 órakor RefRém.

Előző sztori

Boldoggá avatják Bogdánffy Szilárd vértanú püspököt

Következő sztori

Kozma Józsefet elmarasztalta a választási bizottság