Bulvár

Számlagyárat számoltak fel a vámosok a Dél-Alföldön

Számlagyárat számoltak fel a vámosok a Dél-Alföldön

2010. április 3., szombat
Számlagyárat számoltak fel a vámosok a Dél-Alföldön

Újabb számlagyárat számoltak fel a pénzügyőrök a napokban, a dél-alföldi üggyel kapcsolatban egy embert előzetes letartóztatásba helyeztek – közölte a Vám- és Pénzügyőrség regionális parancsnokságának szóvivője szombaton az MTI-vel.

Az eljárás eddigi adatai szerint Bács-Kiskun megyében élő emberek huszonegy cég nevében bocsátottak ki fiktív számlákat nyolcvan számlabefogadó gazdasági társaság felé, főként építőipari tevékenység körébe tartozó szolgáltatásról, összesen 1,1 milliárd forint értékben - mondta Némedi Varga Éva. A fiktív számlákat a befogadó cégek az adóbevallásaikban felhasználták, ezzel jelentősen megkárosították a központi költségvetést. Az így felderített adócsalás elkövetési értéke kétszáz millió forint, a pénzmosás bűncselekmény elkövetési értéke hatvan millió forint - közölte a szóvivő. A pénzügyőrök az ország több megyéjére kiterjedően huszonöt helyszínen tartottak házkutatást. Az okozott kár megtérülése érdekében a vámhatóság 220 millió forint értékű vagyont – ingatlant, készpénzt, gépjárművet – foglalt le. A kihallgatásokat követően őrizetbe vettek egy magyar állampolgárt, akit a Kecskeméti Városi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A férfi ellen adócsalás, valamint pénzmosás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás - mondta az őrnagy. Korábbi közlések szerint az idén már két hasonló nagyságrendű bűncselekményt derítettek fel a vámosok. Az egyik számlagyárat a Közép-magyarországi Regionális Parancsnokság, a másikat a Dél-dunántúli Regionális Parancsnokság illetékességi területén számolták fel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.