Közélet

Német veteránjárművek Makón

Német veteránjárművek Makón

2010. április 30., péntek
Német veteránjárművek Makón

Működőképes állapotban lévő, restaurált autók és motorok is kiállításra kerülnek a makói József Attila Múzeumban. A sajátos hangulatú, a „Német veteránjárművek” című technikatörténeti tárlat május 2-án, vasárnap nyílik - tájékoztatott Medgyesi Konstantin, a Csongrád Megyei Múzeumok sajtóreferense.

A megnyitó napján már reggel 8 órától színes programokkal, veteránautó- és motortalálkozóval várják az érdeklődőket a Maros-parti városba. A kiállításon a német kerekes csodák kerülnek a középpontba - 5 autóval és 18 motorral. A felsorakoztatott BMW-k, Wartburgok és Volkswagenek között látható lesz egy 72 éves DKW gyártmányú veterán is. A DKW a harmincas években elsőként gyártott nagy számban fronthajtású autókat; s az egyik legnagyobb motorkerékpár-gyártó cég volt egykoron. A megnyitó napján további, távolról érkezett veteránjárgányokat is megszemlélhetnek a látogatók. A szervezők a kiállítás megnyitóját összekötötték egy veterán autó- és motortalálkozóval. A múzeum előtti lezárt utcában így számos veterán érdekességet vehetnek szemügyre a kíváncsiskodók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.