Közélet

Pert nyert Kohári Nándor az önkormányzat ellen

Pert nyert Kohári Nándor az önkormányzat ellen

2010. április 28., szerda
Pert nyert Kohári Nándor az önkormányzat ellen
Másodfokon pert nyert az önkormányzattal szemben Kohári Nándor fideszes képviselő, aki egy ingatlanügyben tett korrupcióra utaló nyilatkozatot. A város jó hírnév megsértése miatt beperelte Kohárit, aki szerint az önkormányzat politikai célból, a lejáratására használta az elsőfokú, a városnak kedvező ítéletet, míg erről a jogerős végzésről már egy hónapja hallgat. Az ellenzéki politikus elmondta, hogy a Teke Club Kft.-nek bérbe adott, a Kisstadionban található ingatlan miatt tett korrupciót firtató nyilatkozatokat még 2007-ben. Mint ismeretes, a cég világbajnokokat felvonultató tekecsapat fenntartója, működtetője, mely mögött ott áll az MSZP-hez kötődő Karsai család is. Kohári, miután beperelte a város, úgy nyilatkozott portálunknak, hogy egy önkormányzat mögé bújt MSZP-s támadásnak a részese, és Botkáéktól máig nem kapott arra épkézláb magyarázatot, hogy egy MSZP-s országgyűlési képviselő rokonának (Karsai Ferencről, Karsai József battonyai polgármester, parlamenti képviselő unokaöccséről van szó – a szerk.) 99 százalékos tulajdonában lévő kft. hogyan kaphatott 1 forint/nap/négyzetméteres bérleti díj fejében versenyeztetés nélkül egy frekventált helyen lévő telekrészt, ráadásul a húsz éves bérleti díjat (13,5 millió forintot) a beruházás részeként jóváírták számukra a torony alatt, azaz nem kellett az önkormányzat részére kifizetnie a cégnek a fenti összeget...

Lejáratásra használt nem jogerős ítélet?

Az önkormányzat 2009 júliusában perelte be Kohárit jó hírnév megsértése miatt. Az elsőfokú ítéletében a Csongrád Megyei Bíróság helyt adott az önkormányzat keresetének, ám a 2010. március 24-én a másodfokú eljárás során a Szegedi Ítélőtábla a Kohári ellen indított keresetet jogerősen, teljes egészében elutasította. A képviselő szerint politikai támadást, lejáratkampányt intéztek ellene, hiszen az elsőfokú ítéletet követő néhány órában a városháza sajtóosztálya minden médiumnak szétküldött egy sajtónyilatkozatot, amelyben nem említették meg, hogy az elsőfokú ítélet nem jogerős. A számára kedvező, másodfokú döntésről pedig már egy hónapja hallgatnak. „Ezért egy levelet írtam a sajtófőnöknek, hogy a tények ismertetése után megkérdezzem, most miért maradt el az ítéletről szóló sajtónyilatkozat, és 2009 szeptemberében az elsőfokú nem jogerős bírósági döntést követően milyen szempontok alapján adott ki néhány órán belül személyemet sértő nyilatkozatot, mi indokolta akkor a lázas sietséget?” – tette fel a kérdést Kohári. Megkerestük a városházi sajtófőnököt, Vécsey Ágnest, aki az üggyel kapcsolatban annyit mondott portálunknak: ő mint a sajtóosztály vezetője nem döntéshozó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.