Mi lesz a „Lófara” neve? + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az uniós forrásból megújított teret múlt hét szombaton adták át nem kevés politikai felhanggal, ezt megelőzően a hagyományőrzők fejezték ki a városvezetéssel szembeni kritikájukat egy alternatív névadással, de e politikai performanszot félretéve valóban várat még magára a névadó.

Az önkormányzatnál már megkezdődött az új tér névadásának előkészítése, melyről végül majd a közgyűlés fog dönteni. A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület is elküldte javaslatát a jegyzőségre, s levelüket szerkesztőségünknek is elküldték.

Huszár Hősök tere

Tisztelt Főjegyző úr!

Tekintettel arra, hogy eredeti javaslatunkat, mely szerint a Tisza Lajos körút korábbi öblét, a
közszájon „lófaraként” emlegetett és most új rendeltetést kapott közterületet „a legnagyobb
városképrombolóról, dr. Botka Lászlóról nevezzék el” a szakértők nem támogatták – mondván, még élő személyről van szó -, Egyesületünk a következőkben módosítja álláspontját:
Mivel a szóban forgó területet egy részét a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság 47/2009. számú határozata kegyeleti helyé nyilvánította, a méltó és elfogadható elnevezésnek a magunk részéről a „Huszár Hősök tere” elnevezést tartjuk.
Kérjük a tisztelt Főjegyző urat, amennyiben Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata él a
névadás lehetőségével, a javaslatok között szerepeltessék a mi ajánlásunkat is.

v. Szilágyi Árpád
városvédő polgár
a Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület elnöke

A 3. Honvéd Huszárezred szobrának avatása 1943 májusában:

Előző sztori

Szentgyörgyharmat: a mi borunk

Következő sztori

Fidesz: Egyre mélyebbre süllyed az MSZP