Sport

Május elsején nem pólózik az elődöntős mezőny

Május elsején nem pólózik az elődöntős mezőny

2010. április 20., kedd
Május elsején nem pólózik az elődöntős mezőny

A hétvégén kezdődik a Vodafone férfi vízilabda ob I-ben a rájátszás, szombat-szerda játéknapokkal, de május elsején nem szállnak medencébe az elődöntőben érdekelt csapatok.

A honi szövetség keddi tájékoztatása szerint az ünnepi "munkaszünet" csak a négy legjobb gárdára vonatkozik, az 5-8., és a 9-11. helyekért május elsején is rendeznek mérkőzéseket. A szombati nyitányon (16:15 ó) az alapszakaszgyőztes Eger a Bitskey-uszodában fogadja a negyedikként zárt Ferencvárost, míg a bajnoki címvédő Vasas mint az alapetap másodikja este (19:45 ó) csap össze a harmadik helyezett Szegeddel, a Komjádi átépítése miatt az átmeneti otthonának számító Szőnyi úti vasutas uszodában. Az elődöntőben amúgy 10 pont elérése a cél, a felek az "alapból" magukkal hozott egymás elleni mérleggel indulnak neki a csatározásnak, vagyis az Eger-FTC duóban 4-1-ről, a Vasas-Szeged kettős esetében pedig 1-4-ről rajtol a párharc a döntőbe jutásért. A másik két rájátszós részlegben más a forgatókönyv: ott az érintettek alapszakaszos pozíciójuknak megfelelően úgynevezett bónuszpontokkal startolnak, így az 5. Honvéd 12, a 6. Szolnok 9, a 7. BVSC 6, a 8. Újpest pedig 3 ponttal vág neki az egymás elleni oda-visszavágós, körmeccses rendszerű sorozatnak. Hasonló módon hat fordulót játszanak a csapatok az alsóházban is, ahol a 9. Pécs 12, a 10. OSC 9, a 11., utolsó Szentes pedig 6 ponttal kezd. A legjobb négy playoffjának játéknapjai: április 24., 28., s ha szükséges, május 5. és 8. Az 5-8., illetve a 9-11. helyért mérkőzők hat fordulójának dátuma: április 24., 28., május 1., 5., 8. és 12.

A playoff szombati, 1. fordulós "órarendje":

az 1-4. helyért:

ZF-Eger - FTC-Fisher Klíma 16:15 ó TEVA-Vasas-Plaket - Szeged-Beton VE, Szőnyi út 18:15 ó

az 5-8. helyért:

Domino Honvéd - UNIQA-UTE, Kőér utca 18 ó BVSC-Zugló-Atlantis Casino - Szolnoki Főiskola-KÖZGÉP VSC, Szőnyi út 19:45 ó

a 9-11. helyért:

OSC - Bodrogi Bau-IOS-Szentesi VK, Hajós uszoda 19 ó (szabadnapos: Pécsi Vízmű-PVSK-Fűszért) A nőknél a legjobb négy csapat körmérkőzéses formában dönt a bajnoki címről. Jelenleg két fordulón van túl a mezőny, az utolsó fordulót május 15-én rendezik meg, s nagy valószínűséggel az aznapi kör rangadója, a Szentes és a címvédő Dunaújváros összecsapása határoz majd az első helyről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.