Gazdaság

Listeria baktériummal fertőzött Reál párizsit és sonkát találtak

Listeria baktériummal fertőzött Reál párizsit és sonkát találtak

2010. április 13., kedd
Listeria baktériummal fertőzött Reál párizsit és sonkát találtak

Ártalmas lehet az egészségre annak a Reál párizsinak és sonkának fogyasztása, amelyben Listeria fertőzöttséget találtak, a polcról levett, kifogásolt termékeket a Pick Szeged Zrt. gyártotta - tájékoztatta Linczmayer Attila, a Reál marketing vezetője kedden az MTI-t.

A Reál Hungária Élelmiszer Kft. márkatermékeinek minőségellenőrzése során határérték feletti Listeria Monocytogenes fertőzöttséget találtak a "Reál Párizsi szeletelt 150g" és "Reál Sonka szeletelt 100g" termékekben. A Listeria monocytogenes nevű baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása listeriózis megbetegedést okozhat. Egészséges emberekben sokszor semmilyen tünetet nem vált ki a listeria baktériummal szennyezett élelmiszer fogyasztása, legyengült szervezetben azonban - csecsemők, várandós nők, idős személyek, valamint gyenge immunrendszerű emberek - nagyobb veszélye van a súlyos tünetekkel járó betegség, akár az agyvelőgyulladás kialakulásának. A Reál arra kéri azokat a vásárlókat, akik az elmúlt napokban vásároltak a Reál Párizsi szeletelt 150 gr-os, L0077-es tételszámú, vagy Reál Sonka szeletelt 100 gr-os, L10085-ös tételazonosítóval ellátott termékekből, azokat ne fogyasszák el. A szóban forgó termékeket a vásárlás helyszínén visszavásárolják a vevőktől - mondta

Linczmayer Attila.

A Reál termékek minőségét a gyártói ellenőrzések mellett független szakértő szervezetek segítségével is folyamatosan ellenőrzik. Az ellenőrzéseknek köszönhető, hogy a fertőzést sikerült felismerni és a veszélyesnek ítélt két terméket azonnal visszahívni az üzletek polcairól. A fertőzést kizárólag a két Pick Szeged Zrt. által gyártott terméknél találták. A Reál által forgalmazott egyéb termékek biztonsággal fogyaszthatók - tartalmazza a cég közleménye. A Pick Zrt. későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.