Sport

Kosárlabda: csúcsrangadó vár vasárnap a Szedeákra

Kosárlabda: csúcsrangadó vár vasárnap a Szedeákra

2010. április 23., péntek
Kosárlabda: csúcsrangadó vár vasárnap a Szedeákra
Az első és a második helyezett találkozik vasárnap a férfi kosárlabda NB I/B rájátszásában, a Bonyhád gárdája látogat Szegedre. A 19 órakor kezdődő rangadóra nemcsak a hazai játékosok, de a vezetők is gőzerővel készülnek. A Hódmezővásárhely hosszabbítás után győzte le a SMAFC-NYME-t, ezzel a mérkőzéssel vette kezdetét csütörtökön este a felsőházi rájátszás 3. fordulója, melyet stílszerűen az éllovasok vasárnap esti összecsapása zár majd. Két, remek formában lévő alakulat csap össze Újszegeden, hiszen a Szedeák előbb a Veszprémet, majd idegenben a Sopront verte, a Bonyhád pedig egri sikere (63-82) után a vásárhelyieket 88-70-nel küldte haza. Akinek nem szakad meg a sorozata, lépéselőnybe kerül riválisaival szemben a bajnoki aranyért s a feljutásért folytatott harcban.

Online

A Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák – Bonyhád mérkőzésről online közvetítést adunk vasárnap 19 órától. Most is, mint mindig: szurkoljanak velünk a csapatnak!
A szegediek ezen a héten két bázisiskolájukba is ellátogattak bemutatóedzést tartani, ahogy arról a SZEGEDma.hu csütörtökön beszámolt, emellett természetesen a bonyhádiak feltérképezésén dolgoztak. „Több meccsüket is megnéztük videón, a legutóbbi, Vásárhely ellenit is sikerült megszereznünk, így alaposan kielemeztük az ellenfelet. Nagyon oda kell figyelnünk, hiszen kiváló csapatról van szó, melynek erőssége, hogy magas emberei is bátran és jól dobnak kintről. Meghatározó embereik az egykori és jelenlegi paksiak, Tömösváry Máté, Lukács Attila, Lőrincz Viktor, Morgen Ferdinánd, valamint az ex-albacompos Rutkai Péter. Nagy előnyük, hogy évek óta együtt játszanak, egymás gondolatát is ismerik. Csak olyan szigorú, kemény védekezéssel lehet keresnivalónk ellenük, mint amit Sopronban mutattunk. Nagyon agresszíven kell már védekezni a hárompontosaikkal szemben is, illetve nehezíteni kell, hogy dobóhelyzetbe kerüljenek. Mindehhez rengeteget kell majd mozognunk” – mondta portálunknak Bonifert Domonkos vezetőedző. Murvai Árpád együttesében Lukácsnak van a legjobb pontátlaga (22.2), őt Lőrincz 14.7, Tömösváry 14.1 (8.8 lepattanó/meccs), Morgen 13.2 és Rutkai 11.2 követik. Közülük is elsősorban a 19 esztendős, 206 centiméter magas, balkezes Morgen Ferdinándra hívta föl a figyelmet Bonifert Domonkos: az A csoportos Paks keretéhez is tartozó kosaras édesapja sokszoros válogatott volt, s az ifjabb Morgent is a nagy tehetségek között tartják számon. A szegedi mester hozzátette: felkészülésük nem volt zökkenőmentes, hiszen Simándi Árpád lába nem tökéletes, Rezák Tamás lába is fáj, Nyilas István pedig torokgyulladással bajlódik. Ennek ellenére a remények szerint valamennyien harcra készek lesznek majd vasárnap estére. „Nagyon nehéz lesz győznünk az összeszokott, rutinos Bonyhád ellen, ám hazai pályán természetesen nem is lehet más a célunk. Bízom közönségünk támogatásában is, remélem, a szavazás után sokan látogatnak majd ki a sportcsarnokba, hogy így vezessék le a feszültséget” – így a mester.

Színes programmal várják a nézőket

A Szedeák a rájátszásból hátra lévő három hazai bajnoki mérkőzés előtt három fordulóban rendezi meg a Dél-Konstrukt-kupa elnevezésű tornát. A viadalon azon négy középiskola kosárcsapata méri össze erejét, amely bázisiskolai szerződésben áll a klubbal. A vasárnapi, Bonyhád elleni találkozót megelőzően 17.30-tól a Deák Ferenc Gimnázium csapata a Radnóti Miklós Gimnáziummal, míg 17.50-től a Dugonics András Piarista Gimnázium a Gábor Dénes Gimnázium együttesével találkozik az újszegedi sportcsarnokban. A csapatok szurkolói a belépéskor ingyenes tombolajegyet kapnak, és a szervezők mind a négy iskola drukkerei közül kisorsolnak egy-egy szerencsést, aki dobóversenyen vehet részt. A dobóverseny díja négy darab, egyenként 10 ezer forintos Dockyard utalvány. A 19 órakor kezdődő Szedeák – Bonyhád mérkőzés szünetében ismét sor kerül az „50 ezer forintos dobás” című játékra. A belépőt vásárló nézők között egyet kisorsolnak, aki részt vehet a játékban – egy triplakísérlete lesz, ha bemegy, övé az 50 ezer forintos Dockyard-utalvány.

A 3. forduló műsora:

EnterNet Vásárhelyi KS – SMAFC-NYME 99-93 (hosszabbítás után) EKF Hész Eger – Veszprémi Egyetem péntek 18.00 Jászberényi KSE – Kanizsa KK szombat 19.00 Dél-Kostrukt SZTE-Szedeák – Bonyhádi KSE vasárnap 19.00

A 2. forduló eredményei

Veszprémi Egyetem – Jászberényi KSE 99-89 SMAFC-NYME – Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 52-71 Bonyhádi KSE – EnterNet Vásárhelyi KS 88-70 Kanizsa KK – EKF Hész Eger 87-74 A felsőház állása a rájátszás 2. fordulója után:
1.B-Beton Bonyhádi KSE242132293-1802
2.Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák242132141-1786
3.Jászberényi KSE242042195-1735
4.Kanizsa KK DKG-EAST242042070-1678
5.Veszprémi Egyetem241952144-1768
6.EnterNet Vásárhelyi KS241862125-1835
7.SMAFC-NYME241591954-1566
8.EKF Hész Eger2413111753-1734

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.