Sport

Kosárlabda: a Szeviép-Szeged nem jutott a döntőbe

Kosárlabda: a Szeviép-Szeged nem jutott a döntőbe

2010. április 13., kedd
Kosárlabda: a Szeviép-Szeged nem jutott a döntőbe

Nem jutott be a Szeviép-Szeged NB I-es női kosárlabdacsapata a bajnoki döntőbe, miután ma délután a harmadik mérkőzésen 73-65-re kikapott Pécsen. A szegedi együttes a harmadik helyért játszhat, míg a fináléban a Pécs és a Sopron találkozik.

A Pécs–Szeviép-Szeged párharcban a mai harmadik mérkőzés döntötte el, hogy melyik együttes folytathatja a Sopron ellen a női kosárlabda bajnoki döntőben. Az elődöntő első meccsét a Pécs, a másodikat hazai pályán a Szeviép-Szeged nyerte. A harmadik összecsapáson, ugyanúgy, mint Szegeden, a Szeviép 30 pontot dobott az első félidőben, ez viszont kevésnek bizonyult, mert a pécsi közönségtől támogatott hazaiak hét kosárral többet értek el. A második és a harmadik játékrészben sem ment a dobás a szegedieknek, mindössze 10 pontig jutottak az agresszíven védekező Pécs ellen. Az utolsó negyedben hiába nyitott nagy hajrát a Szeviép, ez csak az összeszedett 14 pontos hátrány csökkentéséhez volt elegendő. A Szeviépnél kitűnt az irányító

Ciglar

remek dobó teljesítménye, 24 pontot ért el.

Sipaviciute

viszont nem tudta megismételni vasárnapi nagyszerű játékát, mert a pécsiek készültek az idegenlégiósból. A Szeviép-Szegednek a tavalyi bajnoki döntő után az idén meg kell elégednie a bronz meccsekkel. A harmadik helyért a szegediek a győriekkel játszanak, míg a döntőben a Pécs és a Sopron találkozik.

Női kosárlabda NB I, rájátszás, elődöntő, 3. mérkőzés

MiZo Pécs - Szeviép-Szeged 73-65 (17-19, 20-11, 17-10, 19-25).

Pécs, 2000 néző. Vezeti: Földházi, Cziffra, Király.

Pécs:

Iványi 20/12, Fegyverneky 4, Bujdosó 2, Vajda 12, Ohlde 4. Csere: Krnjics 9, Raksányi 13/6, Quigley 9/3, Turóczi. Edző: Fűzy Ákos.

Szeviép-Szeged:

Ciglar 24/3, Németh 7/3, Fürész 11/9, Zserzserunova 12/9, Sipaviciute 4. Csere: Laczi 3, Kajdacsi 4, Horváth Zs. Edző: Bencze Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.