Vélemény

KKV: SOS!

KKV: SOS!

2010. április 1., csütörtök
KKV: SOS!

Véleményem szerint a Dél-Alföldön kiemelt figyelmet kell szánni a kis- és középvállalkozóknak. Németországban az össztermék döntő részét (!) a hazai KKV-szektor adja.

Az elmúlt nyolc év alatt a gazdaság lefagyott, a cégek, illetve vállalkozások nem prosperálnak, hanem saját tartalékaikat élik fel. A régióban is a KKV-szektor teljesen beállt. A cégek tulajdonosai saját életükért küzdenek, a leépítés pedig nem megoldás. Ha a régiós vállalkozások nem kapnak soron kívül segítséget, adókedvezményt, fejlesztési támogatást és kedvező hiteleket, akkor sajnos a Dél-Alföld tragédiába fog sodródni. A multinacionális cégeket és a hazai vállalkozásokat egyenlő elbírálásban kell részesíteni. Nem értek egyet azokkal, akik szerint nincs szükség a multikra, de azt mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a KKV-szektor tudná leggyorsabban és leghatékonyabban felszívni a munkanélkülieket. Orbán Viktor egy fórumon szakmai és regionális tőketársaságok létrejöttét szorgalmazta. A Dél-Alföldön – Szeged központtal - egyértelműen olyan fejlesztések irányába kell fordulni, amelyek kihasználják a hazai termőföldben rejlő lehetőségeket. Meg kell oldani az öntözést, és ha a termelés beindul, akkor az alföldi városokban az magával vonzza a feldolgozóipart is. A régióban meg kell találnunk azokat a forrásokat, illetve erőforrásokat, amelyek a leggyorsabban és leghatékonyabban eredményt tudnak hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.