Bulvár

Kék hírek: rendőrkézen a baksi betörőpáros

Kék hírek: rendőrkézen a baksi betörőpáros

2010. április 1., csütörtök
Kék hírek: rendőrkézen a baksi betörőpáros

Ásotthalmi és mórahalmi tanya-, illetve telephely-betöréssorozat elkövetőjét fogták el a Közbiztonsági Háló keretében szolgálatot teljesítő szegedi határrendészek. A kisteleki rendőrök hálójába egy baksi betörőpáros szaladt bele – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Keddre virradó éjszaka vontak közúti ellenőrzés alá az Ásotthalom külterületén fokozott ellenőrzésben részt vevő szegedi határrendészek egy kerékpáros férfit. A 24 éves helybeli lakosnál olyan tárgyakat találtak, amelyek eredetével nem tudott elszámolni. A férfit bűncselekmény gyanúja miatt előállították a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsére, ahol kiderült, hogy az elektromos szerszámok egy néhány órával korábban Ásotthalmon elkövetett betörésből származnak. Kihallgatása során további három-három ásotthalmi és mórahalmi betörést ismert el tanyákba, illetve telephelyekre. A férfi többségében élelmiszert, szerszámokat, illetve elektromos berendezési tárgyakat vitt magával. Vallomása szerint mindegyik alkalommal kerékpárral érkezett a helyszínekre és azzal is távozott onnan. A bűncselekményekkel körülbelül kétszázezer forint kárt okozott. A Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrse őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A Közbiztonsági Háló keretében végzett fokozott közúti ellenőrzésen bukott le egy baksi betörőpáros is. Hétfőn kora reggel Bakson vontak intézkedés alá egy személyautót a Kisteleki Rendőrkapitányság munkatársai, ahol többek között festményt, illetve más háztartási gépeket találtak a rendőrök. Kezdetben nem sikerült tisztázni a tárgyak eredetét, azonban időközben kiderült, hogy azok egy szegedi betörésből származnak. A tárgyakat a 27 és 33 éves baksi páros egy szegedi házba történő betörés során tulajdonította el. Autójukba pakolták, majd elindultak hazafelé. Már éppen meg is érkeztek volna, amikor belefutottak a közúti ellenőrzésbe. A rendőrség előtt egyik gyanúsított sem ismeretlen már, hiszen voltak büntetve, illetve jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellenük. Kihallgatásukat követően a Szegedi Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.