Bulvár

Kék hírek: orvvadászok, betörés és lopott BMW

Kék hírek: orvvadászok, betörés és lopott BMW

2010. április 4., vasárnap
Kék hírek: orvvadászok, betörés és lopott BMW

A Mórahalmi Vadász Társaság jelzése alapján indult büntetőeljárás két domaszéki orvvadász ellen. Az érintett tanyájára kiérkező rendőrök az udvaron lőfegyver használatra utaló jeleket találtak – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ott lévő autó átvizsgálása során véres volt a jármű lökhárítója, illetve a csomagtartó tele volt állati szőrrel. Az ingatlan gazdasági épületében éles lőszerre bukkantak az egyenruhások, míg az egyik orvvadásznál éles lőfegyver volt. A házkutatások során további éles lőszereket, illetve tisztázatlan eredetű vadhúst foglaltak le a rendőrök. A két férfi ellen visszaélés lőfegyverrel és lőszerrel bűntette miatt indult nyomozás. A Szegedi Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette.

Csoportos garázdaság Sándorfalván

Csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás négy férfi és egy nő ellen, miután tegnapra virradó éjszaka Sándorfalván összeverekedtek. A rendőrkapitányság ügyeletére a helyi Polgárőrség munkatársai jelentették be, hogy a Felszabadulás utcában többen összekaptak, azonban a további tettlegességet sikerült megakadályozniuk. A helyszínre érkező járőrök öt embert – köztük két fiatalkorú fiút – igazoltattak. A beszerzett adatok szerint egy három, illetve egy két fős társaság tartott hazafelé, amikor eddig ismeretlen ok miatt összeszólalkoztak, majd a szavakat ütések követték. Ennek során egy 41 éves helybeli férfi a földre került, akit még ott is bántalmaztak. A tettlegességnek a polgárőrök vetettek véget. A férfi nyolc napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett el. A pontos körülményeket a nyomozás tisztázza majd.

Betörőt értek tetten a rendőrök Szegeden

Lakossági bejelentés alapján értek tetten tegnap éjszaka a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei egy betörőt a Kálvária sugárúton lévő egyik telephelyen. A rendőrség 107-es segélyhívószámára egy állampolgár jelentette be, hogy az asztalosműhely irányából csörömpölést és dörömbölést hall. A kiérkező rendőrök a műhely ablakát betörve találták, ott pedig egy 59 éves hajléktalan férfit igazoltattak, aki faipari gépeket, villanymotorokat és más tárgyakat kísérelt meg eltulajdonítani. Előállítása során kiderült, hogy tavaly júniusban szabadult 7 év 9 hónapos fegyházbüntetéséből, amit vagyon és nemi erkölcs elleni bűncselekmények miatt kapott. A Szegedi Rendőrkapitányság a férfit őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Két lopott BMW Nagylakon

Negyedóra eltéréssel két Németország által körözött BMW-t tartóztattak fel a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség munkatársai tegnap este. Először egy X5-össel egy török állampolgár, míg negyed órával később egy X6-ossal egy német állampolgár jelentkezett kilépésre az országból. Az ellenőrzés során mindkét esetben jelzett a Schengeni Információs Rendszer, mely szerint az autókat Németországból tulajdonították el. A határrendészek felvették a kapcsolatot az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködés Központ schengeni kapcsolattartó pontjával (SIRENE iroda), ahol megerősítették, hogy a két jármű körözését Németország aznap rendelte el. Rövid időn belül ez már a második jelentős felfedés Csongrád megyében. Február 19-én a Setech Hungária Kft. Távfelügyeleti Központjának jelzése alapján foglaltak le egy Németországból eltulajdonított BMW X5-öst és egy Olaszországból lopott BMW X6-ost a rendőrök Szegeden. A Nagylakon megtalált két nagy értékű járművet a Makói Rendőrkapitányság lefoglalta, a további eljárást a SIRENE iroda folytatja le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.