Bulvár

Kék hírek: elszállt az opeles

Kék hírek: elszállt az opeles

2010. április 21., szerda
Kék hírek: elszállt az opeles

80 km/h sebességgel haladt egy autós Szegeden a Régiposta utcában ma reggel, majd elvesztette uralmát a járműve felett – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A 29 éves férfi a Csallóközi utca kereszteződésénél Opeljával egy járműsor előzésbe kezdett, ezért áthúzódott a menetirány szerinti bal oldalra. Ott észlelte, hogy az úton mély kátyúk vannak, ezért jobbra rántotta a kormányt, elveszítette az uralmát a jármű felett, majd letért a jobb oldali útpadkára, ahol kiütött két kisfát, illetve keresztül gázolt két ház előkertjén. Végül az egyik ház előtt állt meg. Személyi sérülés nem történt, a sofőr nem volt ittas. Ellene szabálysértési eljárást kezdeményezett a Szegedi Rendőrkapitányság.

Körözött jármű és cigi a kerékben

Az osztrák hatóságok által körözött utánfutót és quadot próbált kivinni az országból egy román állampolgár kiszombornál tegnap délben. A határrendészeknek először a jármű forgalmi engedélye lett gyanús. Közben újabb 1430 doboz csempészett dohánytermék került elő egy bolgár autóból. A férfi a kiszombori átkelőn jelentkezett kilépésre az országból. A közös magyar-román ellenőrzési ponton a határrendész először a jármű francia forgalmi engedélyére figyelt fel, ugyanis a férfi azt kimosta, ezzel próbálva eltüntetni annak nyomait, hogy azt korábban a hatóságok már érvénytelenítették. A tüzetes átvizsgálás során a rendőr megállapította, hogy az utánfutóval és az azon szállított quaddal sincs minden rendben. Kiderült ugyanis, hogy az utánfutóra szerelt francia rendszám hamis, az eredetileg ugyanis osztrák volt, ami alapján Ausztria a jármű körözését is elrendelte lopás miatt a Schengeni Információs Rendszerben. A quadról ugyancsak kiderült, hogy azt nem sokkal korábban Ausztriából tulajdonították el. A román férfit a határrendészek előállították, ellene közokirat-hamisítás és egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt indult büntetőeljárás. A lopott járműveket a rendőrök lefoglalták, az ezzel kapcsolatos eljárást az ORFK Sirene Irodája folytatja le.

A késő esti órákban egy bolgár férfi is fennakadt a kiszombori határátkelőhely közös magyar-román ellenőrzési pontján. A 30 éves férfi trélerjén három autót szállított. A szerelvény átvizsgálása során gyanú merült fel arra, hogy a járművek kerekeiben vélhetően cigarettát rejtettek el. A rendőrség ekkor a Vám- és Pénzügyőrség segítségét kérte, akik az érintett kocsit a nagylaki átkelőre szállították, ahol röntgen vizsgálat alá vetették. A vámosok a járművek kerekeiben 1430 doboz cigarettát találtak, melyek értéke közel egymillió forint. A bolgár állampolgár ellen a Vám- és Pénzügyőrség visszaélés jövedékkel bűntette miatt büntetőeljárást indított, akik egyben jövedéki eljárás keretében már egymillió forint jövedéki bírságot ki is szabtak a jogsértő férfival szemben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.