Közélet

Hamis fideszes szórólapok Szegeden – a rendőrség vizsgálódik

Hamis fideszes szórólapok Szegeden – a rendőrség vizsgálódik

2010. április 22., csütörtök
Hamis fideszes szórólapok Szegeden – a rendőrség vizsgálódik
Egy terjesztőhálózat hamis fideszes szórólapokat szórt Szegeden, mely a párt logója alatt arról tájékoztat, hogy a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei már bejutottak a Parlamentbe, nem kell rájuk voksolni vasárnap. A Fidesz büntetőfeljelenést tett ismeretlen tettes ellen, a rendőrség már megkezdte a szórólapok begyűjtését. A Fidesz helyi kampányfőnöke, Csepreghy Nándor és Poór Csaba sajtófőnök arról értesült csütörtök délután, hogy egy bolthálózat kiadványával és más szórólapokkal együtt azokat a hamis nyomtatványokat is terjesztik, melyekről portálunk már egy szerdai cikkében beszámolt. Amikor a kampányfőnök felhívta a terjesztő cég, a Dobber Kft. vezetőjét, ő elismerte a hamis szórólapok terjesztését, de úgy érvelt, hogy teljesen szabályos megbízást teljesítenek, egy olyan szerződés alapján, mely szerint a szórólapok tartalmáért minden felelősség a megbízót terheli. A kft. ügyvezetője nem árulta el a megbízó nevét. Csepreghy Nándor büntetőfeljelentést tett a Szegedi Rendőr-főkapitányságon ismeretlen tettes ellen. A rendőrség sajtószóvivője arról tájékoztatta a SZEGEDma.hu-t, hogy a bejelentés után megkezdték az adatgyűjtést, és elindult a szórólapok begyűjtése, és mindezek befejezése után döntenek majd, hogy indul-e eljárás az ügyben, bővebb tájékoztatást holnap reggelre ígért. Többször is hívtuk a Dobber Kft. vezetőjének mobiltelefonját, de nem vette fel. Amint újabb részletekről értesülünk, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Botkáék eddig tagadták

Az ügynek külön pikantériát kölcsönöz az a nyilatkozat, amit tegnap megjelent cikkünkben adott közre Mészáros Tamás, az MSZP megyei kampányfőnöke. Ebben azt írta, hogy a Fidesz terjeszt hamis szórólapot, a szocialista párt soha nem folytatott negatív kampányt, Botka László csak a várossal és a szegediek jövőjével foglalkozik, és nem süllyed le a szegedi Fidesz színvonalára. Nagyjából ugyanezeket az állításokat maga Botka is megfogalmazza a hamis szórólappal szinte egyidejűleg megjelent önkormányzati kiadványban, a Szegedi Tükörben...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.