Közélet

Feljelentést tett a Fidesz választókat megtévesztő hívások miatt

Feljelentést tett a Fidesz választókat megtévesztő hívások miatt

2010. április 21., szerda
Feljelentést tett a Fidesz választókat megtévesztő hívások miatt

Feljelentést tett a Fidesz a legfőbb ügyészségen, a párt szerint ugyanis az MSZP telefonos kampányával megtéveszti a választókat.

Kontrát Károly

, a Fidesz Új Demokrácia Központjának vezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP "hazug kampányának" lényege, hogy telefonon olyan megtévesztő információkat közölnek az emberekkel, amelyek szerint az adott választókerületben elmarad a parlamenti választás második fordulója, vagy azt mondják, hogy bizonyos jelöltek listáról már mandátumot szereztek. E telefonhívások megtévesztik az embereket, választási csalás előkészületeit jelentik, ezért a Fidesz feljelentést tett a legfőbb ügyészségen - közölte a párt országgyűlési képviselője. Kérdésre kifejtette: az Új Demokrácia Központhoz mostanáig 2.459 bejelentés érkezett, amelyből 139 szól választási csalásról. Az érintett helyszínekkel kapcsolatban példaként említette a Mezőtúr és a Mezőkovácsháza központú választókerületet, Tatabányát, Esztergomot, Miskolcot, Makót, Gyöngyöst, Kiskunhalast, Komlót, Szegedet és Budapestet. A fővárosról szólva megjegyezte, hogy Kőbányán és Soroksáron olyan tartalmú telefonhívásokkal is megkeresik az embereket, hogy ha a Fidesz nyer, akkor ezeket a kerületeket elcsatolja Budapesttől. A politikus szerint szervezett akcióról van szó. Hozzáfűzte, az illetékes választási bizottságoknál is történtek bejelentések. Kontrát Károly hangsúlyozta, a második forduló tétje, hogy létrejön-e egy széles körű nemzeti egység. Véleménye szerint ezen egység létrejöttének mára "egyetlen ellensége" maradt, az MSZP, amely "semmitől sem riad vissza annak érdekében, hogy ezt a nemzeti egységet megakadályozza", még választási csalástól sem. A szabad választás jogát akarják elvenni a szocialisták az emberektől - fogalmazott a politikus, hozzátéve, hogy pártja arra kéri az embereket: "ne üljenek fel ennek a rágalomhadjáratnak", ahol kell, menjenek el választani április 25-én is, és szavazzanak a nemzeti egységre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.