Bulvár

Egy görög férfi megölése miatt állítottak bíróság elé egy magyar párt Szegeden

Egy görög férfi megölése miatt állítottak bíróság elé egy magyar párt Szegeden

2010. április 15., csütörtök
Egy görög férfi megölése miatt állítottak bíróság elé egy magyar párt Szegeden

A vádirat szerint egy görög férfi halálát okozta 2006-ban a görögországi Korinthosz városában az a magyar pár, akik ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás csütörtökön a Csongrád Megyei Bíróságon.

Az elsőrendű vádlott, egy 31 éves bácsalmási nő már évek óta Görögországban dolgozott, 2003-ban azonban a hatóságok elfogták és illegális munkavállalás miatt kiutasították az országból. Később a nő húga útlevelét használva tért vissza oda. Egyszer prostitúció gyanújával előállították, ujjlenyomatot is vettek tőle, de ekkor a vádlott már testvére adatait használta. A nő 2006 augusztusában élettársával - aki a más bűncselekmények miatt kiszabott kétéves börtönbüntetés elől menekült Magyarországról - érkezett Görögországba. Korinthosz városában megismerkedtek a későbbi sértettel, egy 63 esztendős helybéli férfival, aki felajánlotta, hogy a pár nála lakhat. A házigazda néhány nap elteltével többször is molesztálta a nőt, majd arra kényszerítette, hogy feküdjön le vele. 2006. augusztus 24-én a két vádlott és a sértett italozott. Kora délután a görög férfi megpróbált szexuális kapcsolatot kezdeményezni a lakásban egyedül tartózkodó nővel, aki azonban ellenállt és a férfit több alkalommal megrúgta. A bántalmazásba a nő időközben visszaérkező élettársa is bekapcsolódott. A védekezésre képtelen állapotba került görög férfit végül a vádlottak behúzták a fürdőszobába, ahol megkötözték, majd a helyiség ajtaját kívülről rázárták. Azért, hogy a szomszédok ne hallják meg a sértett segélykiáltásait, felhangosították a hifitornyot, majd távoztak a lakásból. A sértett gépkocsijával Athénba, onnan komppal Olaszországba, végül stoppal Magyarországra utaztak. A sértett holttestét augusztus 29-én találták meg, a halál okát és pontos időpontját azonban a test előrehaladott bomlása miatt nem lehetett pontosan megállapítani. A vádlottak később visszatértek Görögországba, a nő csak 2008-ban adta föl magát a magyar hatóságoknál, amikor a bűncselekmény helyszínén talált ujjlenyomatok alapján húgát Magyarországon őrizetbe vették és már kiadatására készültek. A tárgyaláson mindkét vádlott megtagadta a vallomástételt,

Joó Attila

tanácsvezető bíró azonban fölolvasta korábban tett nyilatkozataikat. Ezek szerint a nő előbb magára vállalta a görög férfi bántalmazását és megkötözését, később azonban azt vallotta, hogy mindketten részt vettek benne. Társa azt állította, hogy egy pofont leszámítva nem nyúlt a férfihoz. A nyomozóhatóságok előtt mindkét vádlott következetesen azt állította: a férfit csak azért kötözték meg, hogy ne tudja értesíteni a rendőröket, s nem tudtak arról, hogy meghalt. A tárgyaláson ismertetett görög nyomozati iratok szerint a sértett körme alól vett mintában több ember, köztük egy férfi DNS-ét is kimutatták, ezért a bíróság genetikus szakértő kirendeléséről döntött és az ügyet szeptember közepére elnapolta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.