Kultúra

Capa-tárlat: az utolsó napon kedvezményesen, a diákoknak ingyen

Capa-tárlat: az utolsó napon kedvezményesen, a diákoknak ingyen

2010. április 23., péntek
Capa-tárlat: az utolsó napon kedvezményesen, a diákoknak ingyen

Már csak két napig láthatóak a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a legendás fotográfus, Robert Capa eredeti fényképei. Eddig több mint tizenháromezer-ötszázan tekintették meg a szegedi kiállítást. Április 25-án, vasárnap, a tárlat utolsó nyitvatartási napján kedvezményes áron, 400 forintért válthatóak belépőjegyek, a diákok pedig ingyenesen nézhetik meg a rendkívüli kiállítást. A várható nagyobb érdeklődés miatt a zárónapon 20 óráig lesz nyitva a Móra-múzeum - tájékoztat a Móra Feerenc Múzeum sajtóközleménye.

Összesen 57 eredeti Robert Capa-fotót állítottak ki a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton láthatóak

Capának

a normandiai partraszálláskor készült legendás fotói is. Capa vakmerőségére jellemző, hogy a katonákkal együtt rohamcsónakba szállt, s hat órán át fényképezte a heves közelharcot. A vasárnap záró kiállításon jelen van a legismertebb Capa-fotó, „A milicista halála” is. A kép a spanyol polgárháború szimbólumává, a háború ikonjává vált. Soha azelőtt egyetlen fotográfusnak sem sikerült ily módon elkapni a halál pillanatát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.