Bulvár

Kék hírek: Bejelentőből gyanúsított lett

Kék hírek: Bejelentőből gyanúsított lett

2010. április 27., kedd
Kék hírek: Bejelentőből gyanúsított lett

Verekedés miatt tett bejelentést egy szegedi férfi, ám pechjére ő is gyanúsítottja lett a bűncselekménynek - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az eset hétfőn este történt, a bejelentő gépkocsival közlekedett a Föltámadás utcában, amikor előtte egy, az úttest közepén csellengő kerékpárosra lett figyelmes. A járművezető – amikor a biciklis mellé ért – szóvá tette, hogy miért az úttest közepén kerékpározik, és kiszállt a gépkocsiból. A biciklis a balesetveszélyre történő felhívást azonban zokon vette, és válaszul arcon ütötte a gépkocsivezetőt. Erre azonban egy újabb arconütés volt a válasz, ez már a gépkocsivezetőtől, sőt a férfi ezt „megfejelve” a biciklist meg is rúgta. A dulakodás közben a kerékpáros pólója is elszakadt, és ezt számon kérte verekedő partnerétől. Ekkor szólt be a sofőr a rendőrség ügyeletére. Az eset körülményeinek tisztázása során azután kiderült, hogy a garázdaságban mindketten ludasok, így mindkét férfivel szemben büntetőeljárás indult. Cigarettacsempészt fogtak a hódmezővásárhelyi rendőrök - tájékoztatott Pál János sajtószóvivő. A 45-ös számú főúton soroltak ki, és vontak ellenőrzés alá a hódmezővásárhelyi rendőrök egy Audi Q7 személygépjárművel közlekedő személyt. A jármű vizsgálata során a járőrök a csomagtérben 2 db egyenként körülbelül 30 cm x 40 cm x 80 cm nagyságú fekete fóliába burkolt csomagra bukkantak, amelyről hamar kiderült, hogy 200 karton „Modus” márkájú, szerb adójeggyel ellátott cigarettát rejt. A gépjárművet vezető csongrádi férfi annak eredtével elszámolni nem tudott, elmondta, hogy azt Hódmezővásárhelyen egy ismeretlen személytől vásárolta. A rendőrjárőrök a 48 éves férfit előállítottak és további eljárásra átadták a Vám- és Pénzügyőrség munkatársainak. A vámhatóság jövedéki igazgatási eljárás, valamint jövedéki orgazdaság megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A jövedéki igazgatási eljárás keretében a nagy értékű személygépjárművet lefoglalta és közel 1, 5 millió forint jövedéki bírságot szabott ki. A gépjármű mellett lefoglalásra került a rendőrség által felderített 200 karton „Modus” márkájú, szerb adójeggyel ellátott cigaretta, melynek elkövetési értéke meghaladja az 1 millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.